""
""

Potez dana u Belgiji: Golčina Filipa Markovića (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.07.16. | 22:01

Anderleht je, ipak, prejak

Briž je bacio rukavicu u lice Anderlehtu, a drugi kandidat za titulu spremno prihvatio izazov. Doduše, Ljubičasti su morali pošteno da se preznoje kako bi stigli do prve pobede u novom prvenstvu, međutim, ona je po svemu viđenom u prvom meču subotnjeg pgrograma PRO lige zaslužena - 2:1.

Velikan iz Brisela preokretom je stigao do bodova i prvog zvaničnog trijumfa novog treenera, Švajcarca Renea Vajlera. Čitav sat „pržio“ se Anderleht na žerevici u Muskronu, međutim, za samo tri minuta uspeo je da utaba stazu ka pobedi. Na nju su je navele novajlije: Aleksandru Čipčiju, koji je stigao iz Steaue i Sofijan Hani, bivši napadač Mehelena.

Izabrane vesti

Prvi je u 62. minutu sjajno „izbacio“ Franka Ačimponga, a krilni napadač iz Gane završio kontru vrednu izjednačenja, da bi već u 65. Idrisa Sila rutinski reagovao na proigravanje s boka Hanija i kompletirao preokret.

Potez dana u Belgiji, ipak, izveo je - Srbin! Filip Marković je u prvom meču nove sezone nagovestio da može i bolje od prošlogodišnjeg učinka (četiri gola, dve asistencije). Nekadašnji krilni vezista Partizana i Benfike sjajno je istrčao kontru u 26. minutu i postigao izuzetno lep gol, za inicijalno vođstvo Muskrona. Protiv Anderlehta, ruku na srce, malo je jedan Filip Marković.

U dresu Muskrona večeras je debitovao doskorašnji prvotimac kiparskog APOLON-a Luka Stojanović (dobio priliku u 73. minutu), dok je drugo poluvreme na poziciji desnog beka odigrao Nikola Gulan.

PRO LIGA - 1. KOLO:

Petak:

Mehelen - Briž 0:2 (0:2)
/Izkvierdo 27, Kols 30/

Subota:

Muskron – Anderleht 1:2 (1:0)
/Marković 26 - Ačimpong 62, Sila 65/

Zulte Varegem – Eupe 3:0 (0:0)
/Leže 63 pen, Derjik 72, Lepon 84/

St. Trujden – Lokeren 1:0 (0:0)
/Prošvic 76/

Šarlroa - Vasland Beveren 1:0 (0:0)
/Vilems 90+3/

Nedelja:

14.30 Vesterlo - Standard Lijež
18.00 Genk – Ostende
20.00 Kortrajk – Gent

(FOTO: Screen shot)


tagovi

Župiler Pro ligaMuskronFilip MarkovićEvropaBelgijaAnderleht

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara