""
""

Posle 17 godina Monako slavio u Tuluzu uz čaroliju Okamposa, ali Falkao nije zadovoljan (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.01.14. | 18:51

Kneževi u prvom poluvremenu uputili samo jedan udarac ka golu rivala, ali i to je bilo dovoljno da sruše neugodnu tradiciju i nastave poteru za PSŽ

Monako je posle loše serije od dva meča bez pobede, upisao trijumf i nastavio poteru za šampionom Pari Sen Žermenom. Posle 17 godina posta, Kneževi su slavili u Tuluzu sa 2:0 i srušili neprijatnu tradiciju. Poslednji put su u gostima protiv pomenutog rivala pobedili daleke 1997. godine, a strelci su bili legendarni golgeteri David Trezege i Viktor Ikpeba.

Izabrane vesti

Ovoga puta, spasilac Monaka je bio levi bek Lajvin Kurzava. Talentovani 21- godišnji defanzivac se u 36. minutu odlično ubacio iz drugog plana i u stilu rasnog golgetera reagovao na centaršut Žofrija Kondogbije sa levog krila. Bio je to jedini udarac Monaka na gol Tuluza u prvom poluvremenu, što dovoljno govori o igri Ranijereijeve ekipe u večerašnjem meču. Inače, Kurzava je upisao treći pogodak ove sezone, a zanimljivo je da je sva tri dao na gostujućim mečevima.

Ništa bolju partiju, Kneževi nisu pružili ni u nastavku. Šta više, Ranijeri je izvođenjem Radamela Falkaa u 69. minutu jasno pokazao da mu je odbrana gola prioritet. U jeku napada uluza, Monako je preko rezerviste Okamposa postigao drugi gol i rešio pitanje pobednika. Argentinac je postigao spektakularan gol makazicama i pokazao zašto je bio jedan od najkuplje plaćenih tinejdžera u istoriji fudbala. Monako ga je pre godinu i po dana, kao 18-godišnjaka platio River Plati čak 13 miliona evra.

Međutim, potez italijanskog stručnjaka kada je izveo iz igre prvu zvezdu tima, mogao bi da uzrokuje veliki lom u Monaku. Falkao je i ranije izražavao nezadovoljstvo kada bi ga Ranijeri zamenio. I večeras je pokazao da je razočaran takvim potezom Ranijerija... Kolumbijcu je ovo najgora sezona od kada je došao u Evropu. Samo devet golova u 17 odigranih mečeva je prosek što bi zadovoljio većinu napadača, ali za Falkaa je to slabo. To nije njegov nivo...

S obzirom da se sve češće priča o njegovom odlasku iz Monaka, ovakvi potezi Ranijerija bi mogli da ubrzaju taj proces i nateraju Kolumbijca da već posle šest meseci napusti Kneževinu. Kandidati stoje u redu za njegov potpis, pare neće biti problem i Ranijerijeva strategija bi mogla skupo da košta Monako.

Sa ovom pobedom Monako je zadržao drugu poziciju na tabeli i prišao PSŽ na dva boda zaostatka, s tim što Sveci večeras imaju meč protiv Nanta. 

LIGA 1 – 21. kolo:

Petak:
Sent Etjen – Lil 2:0 (0:0)
/Brandao 55, Tabanu 61/

Subota:
Olimpik Marselj – Valensijan (odloženo)

Bastija – Bordo 1:0 (1:0)
/Adama Ba 42/

Lorijan – Gengan 2:0 (2:0)
/Žufre 8. Mone-Pake 12/

Nica – Ajačio 2:0 (1:0)
/Bruls 5, Cvitanić 90+1/

Ren – Evijan 0:0

Sošo – Monpelje 0:2 (0:1)
/Munije 19, Tjene 74/

Nedelja:
Rems – Olimpik Lion 0:2 (0:1)
/Lakazet 25, Fofana 84/

Tuluz – Monako 0:2 (0:1)
/Kurzava 36, Okampos 88/

21.00: Pari Sen Žermen – Nant

(FOTO: Action images)


tagovi

Klaudio RanijeriTuluzRadamel FalkaoMonakoLukas OkamposLiga 1Lajvin KurzavaFrancuskaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara