""
""

Počela Kopa! Čile jači nego na Mundijalu, Kralj Arturo i lokomotiva Aleksis najavili žurku čekanu 99 godina (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.06.15. | 08:31

La Roha pregazila Ekvador na otvaranju iako rezultat ne govori tako, Sampaolijeva ekipa pokazala da može do istorijskog uspeha

Počelo je 44. izdanje Kopa Amerika! Domaćin turnira Čile je otvorio takmičenje pobedom nad Ekvadorom od 2:0 i najavio da je ovo možda i najbolji momenat u istoriji da ova zemlja konačno dočeka titulu šampiona Južne Amerike, što joj u prethodnih 99 godina nije uspevalo

Izabrane vesti

Apsolutno zasluženo, Čileanci su skinuli skalp Ekvadoru u prvom meču grupe A i najavili kandidaturu za visok plasman. Iako rezultat to baš i ne govori, Čile je očitao lekciju Ekvadoru.

U najjačem mogućem sastavu, sa čudnom Sampaolijevom formacijam 3-4-2-1, Čileanci su odigrali sjajan meča i pokazali da su možda još jači nego na Mundijalu u Brazilu kada su sev oduševili. Uz fenomenalnu podršku sa tribina stadiona u Santjagu, domaći fudbaleri su 90 minuta “davili” Ekvador, pristiskali ga i napadali, tako da bi bila prava šteta da nisu ostvarili trijumf.

Prvo poluvreme je prošlo bez golova iako je Aleksis Sančez protivničkim defanzivcima vadio dušu na pamuk i bio konstatntna pretnja. Međutim, golman Domingez je u nekoliko navrata bio sjajan. Koliko je sastav Čilea jak, najbolje govori podatak da su sa klupe ušli Mati Fernandez, David Pizaro i Eduardo Vargas, a Maurisio Pinilja čak nije ni dobio šansu.

Otpor Ekvadora je konačno slomljen u 67. minutu. Bolanjos je napravio penal nad Vidalom, a as Juventusa prihvatio izvođenje najstrožije kazne i pogodio za opšte oduševljenje preko 50.000 navijača na stadionu u Santjagu.

Čile je nastavio da napada, a Ekvador je tek posle primljenog gola pokušao da uradi nešto više. Tako je Ener Valensija imao odličnu priliku za izjednačenje, ali je lopta završila umalo preko gola. Već u sledećem napadu, Aleksis Sančez je uzeo loptu i asistirao Vargasu koji lepo pogađa suprotan ugao za trijumf Čileanaca.

U drugom meču u grupi A se večeras sastaju Meksiko i Bolivija, a kvote možete da pogledate OVDE

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalreprezentacija Ekvadorareprezentacija Čileameđunarodni fudbalkopa amerika2015Kopa AmerikaJužna AmerikaEkvadorEduardo VargasČileArturo VidalAleksis Sančez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara