"Pilić i Đoković"
"Pilić i Đoković"

Pilić o Đokovićevom porazu: Čovek nije veš-mašina!

Vreme čitanja: 1min | uto. 09.06.15. | 08:32

"Rolan Garos se osvaja gladijatorski. Snagatorski. Nole je u finalu bio kratak što se tiče energije", smatra iskusni stručnjak

Pilić i ĐokovićMalo ko je očekivao da će Novak Đoković izgubiti finale Otvorenog prvenstva Francuske, ali to se dogodilo. Sada treba pronaći uzroke, a Nikola Pilić, Novakov "učitelj" govorio je za Blic upravo o razlozima teškog poraza.
"Jednostavno, nije bio svež. Nije imao daha za tu petu brzinu, ona u njegovoj igri u nedelju nije postojala. Znate, ja sam kao teniska veštica! Sedeo sam sa prijateljima i gledao meč. I kad je Novak izgubio drugi set sa 6:4, rekao sam da mogu da se kladim da neće dobiti meč. Jeste on čudo, ali treba gledati dubinski", rekao je Pilić.

Stručnjak smatra da je Nole platio cenu prethodnog okršaja sa Marijem, te da bi sve bilo drugačije da je taj meč bio gotov u tri seta.
"Pre svega, ta dva meča sa Nadalom i Marijem, pogotovo taj peti set u subotu, ostavili su traga na Novaku. Dobio je te mečeve, ali je kasnije platio ceh. Davao je mnogo kratkih lopti Vavrinki. To se ne bi dogodil oda je imao više snage. Ali, ljudi moji, pa on se oporavio od onog prošlogodišnjeg pecanja. Čovek nije veš-mašina pa da ga uključiš na 60 i on se vrti kako ti hoćeš", zaključio je savetnik Dejvis kup reprezentacije Srbije.

Izabrane vesti

Upravo zbog premora nije poznato da li će Novak izlaziti na teren pre Vimbldona.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Sten VavrinkaSrbijaRolan GarosNovak ĐokovićNikola PilićEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara