""
""

Perišić i Ikardi zapovedili - neka kleči Dama! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.09.16. | 19:57

Inter slavio veliku pobedu u Derbiju Italije, Napoli lider posle četiri odigrana kola

Dugo su navijači Intera čekali ovakvu utakmicu, da i njihov tim nekoga nadigra, a nisu Neroazuri mogli da odberu lepši trenutak od Derbija Italije u kojem su posle velike borbe savladali Juventus sa 2:1 (0:0). Maestralni su bili danas, koliko se može biti u italijanskom fudbalu, ali su zasluženo trijumfovali, jer su očitali lekciju petostrukom uzastopnom šampionu i savladali ga prvi put u Seriji A posle čak četiri godine.  

Izabrane vesti

Očajno prvo poluvreme i sjajno drugo, spektakl na „Meaci“, koji je odlučen u nastavku. Maks Alegri će morati da objasni samom sebi zašto je izostavio Iguaina od početka u meču koji dosta znači svakom navijaču Stare dame. Posle ko zna koliko vremena nisu fudbaleri iz Milana bili u podređenom položaju u odnosu na višestrukog šampiona, imali su i malo sreće pa su došli do najlepšeg skalpa.

Imao je Juventus prvi šanse, sigurno će žaliti i zbog onog promašaja Samija Kedire glavom u 32. minutu kada je loše pucao sa samo sedam metara, a samo dva minuta kasnije Mauro Ikardi je bio na korak od gola, ali se isprečila stativa. Sjajno je Argentinac „orobio“ Kjelinija na levom krilu, ukrao mu loptu i lepo šutirao, Bufon je već bio savladan, ali lopta nije htela u gol.

Neprijatno je bilo Juventusu početkom drugog dela. Frank De Bur kome se trese fotelja je komandovao juriš, a posle sjajne akcije u 63. minutu i Kandreva je bio blizu gola, ali je šutirao neprecizno. Kazna za promašaje usledila je u 66. minutu. Vodeći pogodak Stare dame bio je tipično "juventusovski", Aleks Sandro je sjajno probio D'Ambrozija po levoj strani, centirao u peterac gde je kasnio Mario Mandžukić, ali ne i Stefan Lihtštajner. Sjajno je Švajcarac ispratio akciju i matirao Handanoviča za 1:0.

Mnogima se učinilo da je to kraj, da nam predstoji dosadan finiš u kojem će Juventus sačuvati gol prednosti kako je, navikao da igra svih ovih godina kada dođe u vođstvo, ali je odgovor Milanista bio fantastičan. Samo dva minuta kasnije, posle kornera Ikardi je glavom pogodio za 1:1 i eksploziju na tribinama. Taj gol šokirao je Bjankonere, koji se nisu nadali ovakvom odgovoru, a desetak minuta kansije tačku na poreokret stavio je Ivan Perišić.

Opet je Ikardi bio kreator gola, sjajno je ukrao loptu spetljanom Asamoi, spoljašnjom idealno nabacio loptu na glavu Hrvatu koji je sjajno pogodio sam ćošak Bufonovog gola. Bio je to nož u srce ljubiteljima Juventusa, gol za radost Intera. Probao je šampion u finišu da dođe do izjednačenja, ali ofanziva nije donela ništa. Samo dobar pokušaj Pjanića iz slobodnog udarca bio je sve što su uradili, a Inter je izdržao finiš i sa igračem manje, nakon što je u 90. minutu isključen Banega.

Dobra igra, velika pobeda za Milaneze, a sigurno sada lakše diše i Frank De Bur koji je kupio vreme na klupi slavnog milanskog tima. Pobedi Intera raduju se i u Napulju, jer je tim sa juga Italije od ovog trenutka preuzeo lidersku poziciju u Seriji A posle četiri odigrana kola sa bodom više u odnosu na Juventus.

SERIJA A – 4. KOLO:

Petak:
Sampdorija – Milan 0:1 (0:0)
/Baka 85/

Subota:
Lacio – Peskara 3:0 (0:0)
/Milinković-Savić 67, Radu 72, Imobile 76

Napoli – Bolonja 3:1 (1:0)
/Kaljehon 14, Milik 67, 78 - Verdi 56/

Nedelja:
Udineze – Kjevo 1:2 (1:0)
/Zapata 25 - Kastro 82, Kaćatore 90+5/

Kaljari – Atalanta 3:0 (1:0)
/Borijelo 8, 73, Sau 55/

Krotone – Palermo 1:1 (1:0)
/Trota 23 - Nestorovski 66/

Sasuolo – Đenova 2:0 (0:0)
/Politano 58 penal, Defrel 66/

Torino – Empoli 0:0

Inter – Juventus 2:1 (0:0)
/Ikardi 68, Perišić 78 - Lihtštajner 66/

20.45 Fjorentina - Roma

(FOTO: Action Images) 

 

tagovi

Serija AMauro IkardiMasimilijano AlegriJuventusIvan PerišićItalijaInterFrank De Bur

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara