Partizanu izmakao supertalentovani šuter iz Francuske

Vreme čitanja: 1min | čet. 28.06.18. | 12:43

Na kraju nije došlo do saradnje

Partizanova dugogodišnja iskustva sa francuskim košarkašima mahom su bila odlična. Dovoljno je setiti se Žofrija Lovernja, kasnije prvog stranog kapitena u istoriji Parnog valjka, te miljenika publike Lea Vestermana, donekle i Borisa Daloa... Ovog leta Partizanu je malo nedostajalo da nastavi dobru tradiciju saradnje s košarkašima iz Francuske, ali je za overavanje saradnje nedostajalo samo malo sreće...

Lokalni francuski list Courrer de l'ouest tvrdi da je klub iz Humske 1 bio među najozbiljnijim kandidatima da angažuje supertalentovanog šutera mladog tima Šolea - Kilijana Hejsa. Radi se o 17-godišnjem beku koga kritičari vide kao svetlu budućnost francuske reprezentativne košarke. Ima američke korene po ocu, ali mu je majka Francuskinja. Hejs je tokom prošle sezone povremeno dobijao šansu da se dokazuje u prvom timu, uprkos tome što tek krajem jula puni 17 godina. Bio je redovan u podmlatku Šolea, posle čega je nedavno potpisao profesionalni, trogodišnji ugovor sa prvim timom.

Izabrane vesti

Partizan je bio u krugu timova koji su želeli Hejsa u svojim redovima, a konkurencija su bili Ludvigzburg i Torino. Hejs se na kraju ipak odlučio za ostanak u Šoleu pošto njegov otac nije želeo da Kilijan potpiše za tim koji igra evropska takmičenja, kako bi mogao košarkaški dalje da se razvija. Kilijan i njegov otac vodili su se željom da nađu projekat koji će mladom šuteru omogućiti stabilne minute i sticanje daljeg košarkaškog iskustva. Šole se pokazao kao najbolji tim u ovom trenutku. 

 


tagovi

Kilijan Hejs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara