"Dragan Đurić"
"Dragan Đurić"

PARTIZAN: Zašto nam sudi Filipović, kad on ne krije da je zvezdaš? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.12.14. | 19:20

„Izražavamo sumnju u njegovu objektivnosti i tražimo da se sudija promeni“, reagovao je predsednik crno-belih Dragan Đurić

Dragan ĐurićJoš podrhtava tle u Humskoj 1 od incidenata u Novom Pazaru, a u Partizanu se opet tresu od nezadovoljstva. Ovoga puta ljutnja crno-belih usmerena je ka Sudijskoj organizaciji FSS zbog odluke da glavni arbitar četvrtfinalnog duela Kupa Srbije bude Dejan Filipović.

Čim je Fudbalski savez Srbije na zvaničnom sajtu objavio da će sudija iz Beograda voditi meč protiv Rada na Vračaru (sreda, 13 časova), čelnici kluba iz Humske 1 su reagovali na ovu vest i zatražili njegovo izuzeće, strahujući da bi mogao da ih ošteti i navodeći konkretne pripreme iz prošlosti zbog kojih ovog sudiju smatraju nepoželjnim na svojim mečevima.
Partizan žestoko protestuje zbog odluke da nam protiv Rada sudi Dejan Filipović. Cela Srbija zna da je on zvezdaš. Uostalom, on to nikad nije ni krio i mi poštujemo njegovo navijačko opredeljenje, ali se pitamo zar baš on mora da vodi naš meč pored svih drugih sudija. izražavamo sumnju u njegovu objektivnosti i tražimo da se sudija promeni“, ističe za MOZZART Sport Dragan Đurić, predsednik kluba iz Humske 1.

Izabrane vesti

Dejan FilipovićDetaljnim uvidom u evidenciju ispostavilo se da da Dejan Filipović nije bio glavni sudija na mečevima Partizana već sedam godina. Preciznije, još od vremena kad su crno-beli tražili njegovo i izuzeće Dejana Nedića, posle meča sa Čukaričkim u jeseni 2007.

Na tom susretu ekipa tadašnjeg trenera Miroslava Đurića odigrala je 1:1 tako što je izjednačujući gol postigla u trećem minutu nadoknade vremena iz jedanaesterca, a protest crno-belih se odnosio na detalj iz 18. minuta kad je u šesnaestercu Brđana oboren Dijara.
Podsećam na još dve činjenice posle kojih će biti jasno zbog čega Filipović ne može da nam sudi. Na 129. večitom derbiju taj sudija je gurao Zvezdu do pobede, dosudivši penal koji je samo on video, posle navodnog prekšraja Bajića nad Purovićem. Golman Asprogenis je odbranio, ali na toj utakmici nas je Filipović oštetio još pet puta i isključio Bajića. Drugi je detalj iz meča sa Voždovcem prošle sezone kad je bio sudija iza gola i bilo je evidentno da je nad Škuletićem načinjen prekršaj za penal, a on jedini to nije hteo da signalizira glavnom. Uostalom, kako je moguće da nam sad sudi čovek koji sedam godina nije delegiran za utakmice našeg kluba? Ne možemo da ćutimo i to je razlog što još jednom zahtevamo njegovo izuzeće“, dodao je Đurić.

Pogledajte snimke sa mečeva Partizana protiv Crvene zvezde i Čukaričkog 2007. godine na kojima je glavni sudija bio Dejan Filipović.

(FOTO: MN Press, Star sport)


tagovi

Dejan FilipovićDragan ĐurićKup SrbijeFK PartizanSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara