"Danilo Pantić i Vuk Rašović"
"Danilo Pantić i Vuk Rašović"

Partizan promovisao Pantića – ima slika, nema ton

Vreme čitanja: 3min | pet. 06.12.13. | 14:54

Portparolka Biljana Obradović i sekretar stručnog štaba zabranili mladom igraču da daje izjave novinarima

Danilo Pantić i Vuk RašovićStrah od nezgodnih pitanja ili nešto drugo, ali u svakom slučaju neuobičajena situacija na zvaničnoj promociji Danila Pantića kao novog profesionalca Partizana. Čin koji bi trebalo da predstavlja trenutak za ponos crno-belih prošao je kao puka formalnost, s obzirom da 17-godišnjem vezisti nije bilo dozvoljeno da odgovara na pitanja novinara, iako je on bio voljan za razgovor.
"Stvarno sam presrećan što sam sklopio ugovor sa Partizanom. Moglo je ovo i ranije da se desi. Ali nije zbog nekih problema. Međutim, nikad nije kasno. Na ljudima iz stručnog štaba je da odluče da li ću da igram već sutra protiv Čukaričkog, ali iskren da budem slabo sam trenirao poslednjih meseci i biće mi potrebno vreme da se vratim u formu, pa se nadam da ću od zime biti spreman, da ću se nametnuti treneru Rašoviću i da ćemo zajedno osvojiti titulu", rekao je talentovani igrač, kojem je na parafu čestitao i šef struke Vuk Rašović.
"Veliko mi je zadovoljstvo što je Danilo potpisao profesionalni ugovor i žao mi je što se to nije desilo ranije, jer bi sigurno imao minutažu. Ali i ovako mu želim svu sreću".

I to je bilo sve što je javnost mogla da čuje od Danila Pantića, koji je trebalo da bude zvezda dana u Humskoj. Ipak, portparolka Biljana Obradović nije na zvaničnoj promociji omogućila predstavnicima medija da postavljaju pitanja Pantiću.

Izabrane vesti

Kad su je po njenom završetku  novinari zamolili za tu mogućnost Obradovićeva je rekla da bi trebalo malo sačekati da se završi oficijalno fotografisanje i poziranje za kamere. Kad se i ta formalnost završila, Pantić je prišao novinarima, spreman da odgovara na pitanja i objasni, recimo, koji su to problemi sprečili raniji dogovor, ali je odmah sasečen intervencijom Biljane Obradović i sekretara stručnog štaba Ljubiše Rankovića, koji su Danilu zabranili da daje izjave i odveli ga od novinara u prostorije klube.

Postavlja se pitanje da li Partizan nešto krije i zbog čega Pantić nije mogao da se na pravi način predstavi javnosti, jer nema sumnje da bi navijači crno-belih rado čuli nešto više o momku zbog čijeg se potencijala poslednjih meseci digla tolika prašina.

Vuk RašovićU senci tog detalja ostala je najava utakmice 15. kola Superlige u kojoj će Partizan gostovati kod Čukaričkog i po svoj prilici se oprostiti od trenera Vuka Rašovića. Šef struke crno-belih, ipak, danas nije bio spreman da odgovara na pitanja o svom učinku na klupi Partizana.
"Ne bih to radio, jer nije momenat za bilo kakve ocene. Biće vremena za to", naveo je Rašović, da bi Obradovićeva potom prekinula svaku dalju raspravu o statusu šefa struke suzivši izbor pitanja samo na meč na Banovom brdu.

Meč u kojem Rašovićeve pulene očekuje težak posao, posebno posle katastrofalne partije u Kup porazu od Spartaka.
"Nije bilo dobro protiv Spartaka, nismo uspeli da se plasiramo u polufinale Kupa Srbije, ali nam je ostalo prvenstvo i tu poslednju utakmicu jesenje sezone moramo da uđemo drugačije nego u Subotici. Prevashodno motivisaniji. Čukarički već šest meseci u kontinuitetu igra dobro, ima zdrav klub iza sebe, očekujem da i protiv nas budu agresivni i takmičarski raspoloženi kao i na prethodnim mečevima, ali se nadam dobrom rezultatu", rekao je Rašović, koji neće moći da računa na Ismaila Beka Fofanu, Nemanju Kojića, Andriju Živkovića, Nikolu Gulana, ali i Erika Đembu Đembu koji se povredio baš u Subotici.

Rašović je, takođe, apelovao na igrače da ne dozvole sebi početak kakav su imali u Subotici gde su, direktno ih je optužio kormilar, bili previše nonšalantni. Posle poraza od Spartaka rekao je da se u ekipu uvukao strah, a danas je pojasnio o čemu se radi.
"Nisam rekao da se osetio strah, nego da kad se u meč uđe na ovakav način u meč i primi dva gola u 15 minuta onda to znači da psihološka priprema sa njihove strane nije bila dobra. Pokušavao sam da utičem na njih i objasnim im da ih čeka totalno drugačija utakmica nego u prvenstvu. Nažalost, bio sam u pravu. Ali, idemo dalje", zaključio je Rašović.

(FOTO: STAR SPORT, MN Press)


tagovi

Biljana ObradovićDanilo PantićLjubiša RankovićFK PartizanSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara