""
""

Pao dogovor: Krihovjak sleće u Pariz za 26.000.000 evra!

Vreme čitanja: 1min | sub. 02.07.16. | 12:30

Novi trener Sevilje Horhe Sampaoli dao je zeleno svetlo za transfer Poljaka

Jedan od najboljih fudbalera Sevilje Gžegož Krihovjak preseliće se u Pari Sen Žermen u transferu vrednom 26.000.000 evra. Sjajni poljski vezista, koji je imao fantastičnu sezonu u Andaluziji krunisanu osvajajnjem Lige Evrope, pridružiće se doskorašnjem treneru Unaju Emeriju koji je prošle nedelje preuzeo kormilo Svetaca.

Izabrane vesti

Iako je Krihovjak u ugovoru sa Seviljom imao otkupnu klauzulu od čak 45.000.000 evra, novi trener Berbera Horhe Sampaoli dao je danas zeleno svetlo da se prihvati ponuda iz Pariza i fudbaleru koji je sjajno nastupao za Poljsku na šampionatu Evrope u Francuskoj, dozvoli da promeni sredinu.

Marka piše da je na odluku argentinskog trenera uticala i činjenica da je član Sevilje juče postao njegov talentovani zemljak Matijas Kraneviter, koji je stigao na jednogodišnju pozajmicu sa pravom otkupa iz Atletiko Madrida. Pošto obojica igraju na istoj poziciji, Sampaoli smatra da je bolje osloboditi mesto za mladog Kranevitera u koga ima potpuno poverenje.

Krihovjak (26) se sa druge strane vraća u Francusku posle samo dve godine, koliko je proveo u Španiji. Poljak je pre dolaska u Sevilju nosio dres Remsa, a ponikao je u mlađim kategorijama Bordoa. Tim iz Andaluzije na njemu je ovom prodajom zaradio celih 21.000.000 evra jer ga je doveo iz Remsa za 5.000.000 pre dve godine.

Sjajni vezista postaće drugo veliko pojačanje renoviranog tima iz Pariza, posle Hatema Ben Arfe, koji je juče parafirao višegodišnji ugovor sa Pari Sen Žermenom. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

transferiŠpanijaSeviljaPrimeraPari Sen Žermenletnji prelazni rok 2016Gžegož Krihovjak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara