""
""

Oslabljeni Njukasl izvukao nulu i prekinuo perfektan niz Anžijevih milionera

Vreme čitanja: 1min | čet. 07.03.13. | 19:51

Svrake postale prvi tim koji je ove sezone u Evropi odoleo Anžiju na njegovom terenu i sa remijem bez golova obezbedili solidan rezultat pred revanš na Sent Džejmks Parku

 

Izabrane vesti

Njukasl nastavlja da dostojno brani čast engleskog fudbala. Svrake su u prvom meču osmine finala Lige Evroče odigrale bez golova protiv skupocenog Anžija u gostima i obezbedili solidan rezultat pred revanš na Sent Džejms Parku. Podsetimo da je Anži u dosadašnjih sedam mečeva na svom terenu ove sezone u Ligi Evrope (i kvalifikacijama) zabeležio svih sedam pobeda, pa zbog toga ova “nula” Njukasla još više dobija na težini.

Meč na moskovskom Lužnjikiju je bio baš pnakav kako i rezultat gvori – nula! Domaći tim je imao blagu inicijativu i par dobrih polu-prilika, ali su Englezi uspeli da se odbrane. Oba tima su imali po jednu pravu šansu. Prvo Anži kada je Eliot zaustavio šut Etoa, a potom i Njukasl kada je Ben Arfa bio indolentan u fenomenalnoj prilici i prokockao priliku za vođstvo.

Skupoceni tim Anžija nije bio na nivou prethodnih mečeva. Dodatno ih je poremetila povreda 35 miliona evra plaćenog pojačanja iz Šahtjora, Vilijana koji je u 23. minutu morao da napusti teren i ustupi mesto Traoreu.

Da napomenemo i da je Njukasl što zbog povreda i kartona, što zbog trenerskog izbora Alana Pardjua, bio lišen usluga nekoliko nosilaca igre poput golmana Krula, kapitena Koloćinija, najboljeg strelca Sisea, zatim Debišija, Gutijereza, Tiotea… Podsetimo i da su Svrake u prethodnoj rundi eliminisale Metalist upravo posle remija bez golova u prvom meču. 


tagovi

Anži MahačkalaEngleskaEvropaHatem Ben ArfaLasina TraoreLiga EvropePremijer ligaRusijaSamuel EtoVilijan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara