""
""

Novi ugovor selektoru Italije: Imamo tri cilja, napadamo EURO 2020!

Vreme čitanja: 1min | sre. 09.08.17. | 17:27

Đanpjero Ventura ostaje na klupi Azura i posle Mundijala u Rusiji

Italijani su skinuli jedno od važnijih pitanja sa denvnog reda. Predsednik tamošnjeg saveza, Karlo Tavekio, objavio je da je selektor državnog tima Đanpjero Ventura produžio ugovor na još dve godine.

Prethodna saradnja bila je oročena do kraja Mundijala u Rusiji, da bi danas, na konferenciji za medije u Rimu, objavljeno kako je Ventura potpisao novi ugovor, koji mu garantuje da će predvoditi Azure do leta 2020, odnosno dok se na zvrši naredno Prvenstvo Evrope.
Poverenje koje mi je ukazano daje mi mogućnost da uradim nešto važno. Počeli smo smenu generacija, koja još nije završena. Pred nama su tri cilja: prvi je da se plasiramo na Mundijal, drugi da budemo iznenađenje u Rusiji, a treći da budemo među favoritima za osvajanje narednog EP-a“, poručio je Đanpjero Ventura.

Izabrane vesti

Pod njegovim vođstvom Italija je dobila sedam od deset utakmica, trenutno se nalazi na deobi prvog mesta sa Španijom u kvalifikacionoj Grupi G za plasman na Prvenstvo sveta 2018, a naredni meč igra baš protiv Crvene furije, 2. septembra u Madridu.

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalfudbalska reprezentacija Italijekvalifikacije za sp 2018ItalijaEvropaĐampjero Ventura

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara