""
""

Neponovljivi Horhe Sampaoli odbio da slavi titulu sa Čileom i zabranio igraču da pređe u arapski svet

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.07.15. | 12:17

Potezi argentinskog stručnjaka za svako poštovanje

Kakav je takmičar i taktičar videli smo najpre na Mundijalu u Brazilu, da je rođeni pobednik potvrdio je na Kopa Amerika u Čileu, a kakav je stvarno čovek Horhe Sampaoli dokazuje u danima u kojima reprezentacija koju vodi slaviti titulu prvaka Južne Amerike.

Doduše, bez njega, jer je kao rođeni Argentinac, Sampaoli odbio da bude deo žurke koju je u čast nacionalne selekcija organizovao državni vrh Čilea. On se uljudno pojavio na prijemu sa predsednikom, ali se onda povuka ilegalu.
Ne bih se osećao udobno da sam ostao na zabavi, jer bi to bilo izraz nepoštovanja prema mojoj državi. Mislim da je žurka više priličila igračima, ljudima iz Saveza, svim Čileancima. Ne i meni kao Argentincu. Umesto toga, otišao sam kući i sa mojom porodicom uživao u večeri. Jeli smo picu“, otkrio je Sampaoli.

Izabrane vesti

Čovek koji je podario Čileancima najveći uspeh u istoriji želi da nastavi započeti posao i da predvodi reprezentaciju i na Mundijalu u Rusiji 2018. Zato je toliko posvećen reprezentativcima da je jednom od najvažijih igrača Eduardu Vargasu maltene zabranio da ide u Al Ain. Iako strelac dva gola u polufinalu protiv Perua ima na stolu ponudu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata na osnovu koje bi zarađivao 3.500.000 evra godišnje, a Napoliju bi pripalo 11.000.000 na ime odštete, Sampaoli mu je preneo da bi ta odluka bila loša. Iz dva razloga: nivo fudbala u arpskom svetu je izuzetno nizak i ne bi mogao da dostigne formu potrebnu za igranje u državnom timu, a osim toga bio bi, što kaže narod, daleko od očiju, daleko od srca. Zato ga je maltene očinski posavetovao: ili Evropa ili Južna Amerika.

Neponovljivi Horhe Sampaoli otkrio je i šta se dešavalo iza kulisa finala Kopa Ameirka.
Kad sam pitao Mesija zašto je odbio nagradu za najboljeg igrača turnira rekao mi je da je došao u Čile da osvoji trofej za reprezentaciju, a ne za sebe i da mu to pojedinačno priznanje ništa ne znači. Zato ga još više poštujem. Kad Mesi igra samo samo 50 odsto mogućnosti opet je bolji od svih drugih. U Barseloni svi traže način da dodaju loptu ka Leu. U Argentini to nije slučaj i zato je lakše neutralisati ga. Ne slažem se sa onima koji kritikuju Mesija, uvek morate da gledate širi kontekst“, pojasnio je Sampaoli.

(FOTO: Action images)

 


tagovi

reprezentativni fudbalmeđunarodni fudbalLionel MesiJužna AmerikaHorhe SampaoliEduardo VargasČile

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara