"Svi bi oni jednog dana u kraljevsku Moto GP klasu"
"Svi bi oni jednog dana u kraljevsku Moto GP klasu"

Na Le Manu uzbudljivo i u Moto 2 i 3 konkurenciji

Vreme čitanja: 1min | pon. 09.05.16. | 12:57

Trkački vikend u Moto GP dvorištu protekao u dominaciji očekivanih favorita Aleksa Rinsa i Breda Bindera

Svi bi oni jednog dana u kraljevsku Moto GP klasuPored Moto GP kraljevske klase, za vikend su na Le Manu vožene i trke Moto 2, i Moto 3 šampionata sveta. U Moto GP „predsoblju“, odnosno u Moto 2 konkurenciji pobedio je Aleks Rins. Španca koji se nada ulasku u kraljevsku klasu pratili su Simeone Korsi, i Tomas Luti. Interesantno je da je drugoplasirani Korsi u dobrom delu trke praktično u stopu pratio Rinsa, koje je tek pred kraj trke uspeo da se oslobodi od pritiska i sačuva prvo mesto do kraja.

Kada je reč o Moto 3 konkurenciji, pobednik Velike Nagrade Francuske je Bred Binder, koji je pobedom u ovoj trci vezao drugi uzastopni triumf nakon pobede na Herezu. Drugi na Le Manu je bio Romano Fenati, koji vozi za Rosijev VR 46 tim. Trećeplasirani u Moto 3 bitci za bodove u nedeljnom nadmetanju bio je Horhe Navaro.

Izabrane vesti

Aleks Rins vodi u generalnom plasmanu Moto 2 konkurencije sa osvojenih 87 osvojenih bodova. Drugi je Sem Lovs sa 82, dok treće mesto zauzima Tomas Luti sa značajnim zaostatkom i 69 osvojenih bodova.

Kada već spominjemo Moto 3 konkurenciju, posle Velike nagrade Francuske u generalnom plasmanu suvereno vodi Binder sa 102 boda, drugi je Horhe Navaro sa 78, dok treće mesto uzurpira Romano Fenati sa osrednjim skorom od 67 bodova.

Piše: Miloš Milić

(Foto: Print Screen)


tagovi

Moto 3Moto 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara