"Čudo iz Bosne i Hercegovine pravi čuda večeras"
"Čudo iz Bosne i Hercegovine pravi čuda večeras"

MOZZART kalkulator: Verujemo Nurkiću, Tompson ne preteruje protiv Sakramenta!

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.02.15. | 16:25

Pet mečeva na programu u NBA ligi, a mi vam nudimo isto toliko predloga...

Izabrane vesti

Nurkić igra odlično ove sezone kada se u obzir uzme minutaža koju ima, a protiv Filadelfije bi ona mogla da bude nešto viša pošto je će Kenet Farid vrlo verovatno preskočiti večerašnju utakmicu. U tom slučaju, Džej Džej Hikson će verovatno više vremena provesti na poziciji krilnog centra, dok će Jusuf dobiti minute na „petici“. Mladi centar ima 6,6 poena u proseku ove sezone, ali je od Nove godine beležio nešto bolje brojke – igrao je skoro 22 minuta u proseku, uzimao više od osam šuteva po meču i ubacivao 7,7 poena. Verujemo da će i protiv Siksersa postići makar toliko.

8509 Kris Boš (Majami) – više od 20,5

Dvejn Vejd je ponovo u autu i opet je Boš apsolutni šef parade! Pored legendarnog beka Majamija, još je neizvesno da li će Luol Deng zaigrati večeras, pa sve lopte automatski idu u ruke Krisu Bošu koji je ove sezone na proseku od 21 poena po meču. Kada na sve to dodamo da će ga čuvati Greg Monro koji nije vanserijski defanzivac, onda je krilni centar Hita još bliži plusu. Ako on ne bude na svom nivou, ekipa sa Floride teško može i da razmišlja o pobedi protiv Detroita, pa je izvesno da će Boš forsirati i više nego obično.

8506 Majkl Karter-Vilijams (Filadelfija) – više od 15,5

Da ne ponavljamo priču o forsiranju Kartera-Vilijamsa i želji Filadelfije da ga što bolje „zavali“ narednog leta. Opet će Majkl imati lopti koliko god poželi, ponovo će imati slobodu da radi šta poželi na terenu, a protivnik poput Denvera će mu omogućiti da se rastrči i poentira iz tranzicije. Siksersi su slabi u napadu što bi večeras ipak trebalo da bude nešto bolje, jer Nagetsi forsiraju jurnjavu po parketu i htela - ne htela Filadelfija će verovatno upasti u tu „mašinu“. Od KarteraVilijamsa očekujemo makar 16 poena.

8512 Klej Tompson (Golden Stejt) - manje od 24,5

Bek Golden Stejta je eksplodirao ove sezone i pokazao da mu je mesto među elitnim dvojkama NBA lige. Sakramento će teško uspeti da bude konkurentan protiv Golden Stejta, a kako očekujemo pobedu domaće ekipe uz veliku razliku, Klej Tompson neće igrati previše minuta, pa smatramo da neće dobaciti do 25 poena, iako on to, naročito protiv Kingsa, može vrlo lako.

8508 Greg Monro (Detroit) - manje od 16,5

Krilni centar Detroita će morati da čuva Boša, koji u odsustvu Vejda, jedini ima status zvezde u Majamiju. Sigurno će Sten van Gandi hteti da što bolje da zatvori Boša, a Monro će najverovatnije dobiti to zaduženje. Prema tome, puno će se trošiti u odbrani, što znači i manjak energije za napad, što opet znači da je ovde minus naša preporuka.

(FOTO: Action Images)


tagovi

NBA ligaMajkl Karter-VilijamsMajami HitKris BošKlej TompsonJusuf NurkićGreg MonroDetroit PistonsDenver Nagets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara