""
""

Mojes na bis pozdravio navijače, Norič i Njukasl izborili opstanak! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.05.13. | 18:04

Sada će do utorka uveče i utakmice Vigana i Arsenala morati da strepe Sanderlend, Sautempton, Aston Vila i Fulam, a Latiksima će biti potrebna pobeda protiv Tobdžija kako bi zadržali nadu o opstanku

 

Iako je ovo 37. kolo Premijeršipa definitivno u znaku poslednje utakmice Ser Aleksa Fergusona na Teatru snova, u Liverpulu je Dejvid Mojes izašao na bis i pozdravio navijače Evertona, od kojih se oprostio pobedom nad Vest Hemom rezultatom 2:0.

Izabrane vesti

S druge strane, dosta se priča i o tome koga ćemo naredne sezone gledati u eliti ostrvskog fudbala, a ko će kroz Čempionšip pokušati da obezbedi povratak nazad.

Posle odigranih šest mečeva jasno je da je Stouk obezbedio opstanak i pored poraza od Totenhema rezultatom 2:1, kao i Norič, koji je kao domaćin savladao VBA sa 4:0.

Najinteresantnije je definitivno bilo na susretima KPR – Njukasl i Sanderlend – Sautempton.


Svrake su uspele da zadrže poziciju u eliti pošto su Londonu savladali Policajce sa 2:1. Mada, nije dobro krenulo po ekipu Alana Pardjua. Loik Remi je u 11. minutu doneo vođstvo domaćinu, koje ipak nije dugo trajalo. Hatem Ben Arfa je samo sedam minuta kasnije takođe sa bele tačke anulirao prednost KPR, da bi Joan Gufran u 35. minutu postavio i konačnih 2:1. Iako je do kraja utakmice ostalo nešto više od 55 minuta, mreže su mirovale do kraja i pored činjenice da je Njukasl u 81. minutu ostao bez Roberta Eliota, koji je zaradio crveni karton.

Na kraju krajeva, Njukasl je ostao u Premijer ligi, na veliku radost Alana Pardjua i igrača, dok će Sanderlend i Sautempton morati da strepe do utorka, kada Vigan igra sa Arsenalom, kao i Fulam i Aston Vila, koji imaju po 40 bodova.

Crne mačke i Sveci su u direktnom okršaju podelili bodove, a da je Sanderlend izdržao posle pogotka Bardslija iz 68. minuta, sada bi Paolo di Kanio verovatno pravio šou.

Ipak, Pančion je u 76. minutu doneo bod Sautemptonu, a interesantno je da su on i Vard-Prauz, koji je asistirao kod pogotka, u igru ušli samo dva minuta ranije.

Sautempton sada ima 40 bodova, dok Sanderlend ima 39, a ako Vigan ne pobedi Arsenal u utorak, biće poznati svi putnici za niži rang.

 

PREMIJER LIGA, 37. kolo

Nedelja:

Stouk – Totenhem 1:2 (1:1)
/Enzonzi 3 – Dempsi 20, Adebajor 83/

Everton - Vest Hem 2:0 (1:0)
/Miralas 6, 60/

Fulam – Liverpul 1:3 (1:1)
/Berbatov 33 – Staridž 36, 62, 85/

Norič – VBA 4:0 (1:0)
/Snodgras 25, Holt 62, Mekoli 65 ag, Hauson 90/

KPR – Njukasl 1:2 (1:2)
/Remi penal 11 – Ben Arfa 18 penal, Gufran 35/

Sanderlend – Sautempton 1:1 (0:0)
/Bardsli 68 – Pančion 73/

17.00: Mančester junajted – Svonsi

Subota:

Aston Vila – Čelsi 1:2 (1:0)
/Benteke 15 - Lampard 61, 88/

Utorak:

20.45: Arsenal - Vigan

21.00: Reding - Mančester siti

(FOTO: Action Images)


tagovi

Alan PardjuDejvid MojesEngleskaEvertonEvropaJoan GufranKvins Park RendžersPančionPaolo Di KanioPremijer ligaSanderlendSautemptonser Aleks Ferguson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara