""
""

Mitrovićev „pokušaj ubistva“ u derbiju izazvao polemike u Belgiji (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.12.14. | 18:34

Trener Anderlehta cinično prokomentarisao kontroverznu situaciju u 90. minutu meča protiv Briža

Anderleht nije uspeo da smeni Briž sa čela tabele belgijskog prvenstva. Šampion je u derbiju bio na pragu pobede i povratka na prvo mesto, ali je u 90. minutu meča ostao bez dva boda posle kontroverznog gola Briža za 2:2.

Izabrane vesti

Klub iz prestonice je vodio 2:1 kada je lopta ubačena iz slobodnog udarca pred gol Protoa i završila je u mreži. Domaći su pobesneli jer su smatrali da je nad njihovim golmanom napravljen faul tom prilikom. Naime, kada je Vaksez uputio centaršut pred gol Anderlehta, napadač gostiju Kastiljo je naleteo na Protoa i pokupio ga pošto je prethodno imao blaži fizički kontakt sa Aleksandrom Mitrovićem.

Naravno da su svi u Anderlehtu besni, a trener Besnik Hasi je imao ciničan komentar cele situacije posle meča.
„Mitrović je umalo ubio Kastilja! Inače, video sam još neke iz Briža koji su tako padali na utakmici. Ali, to su odluke sudija na koje ja ne mogu da utičem. Više me brine što je prekidu prethodila naša greška. Tačnije, glupost. Znam su to mladi fudbaleri i da su te greške deo njihovog sazrevanja. Razumem da jednom naprave takvu grešku. Ali, dva ili tri puta... Dva gola smo primili na sličan način, a napravili smo i penal. To ne sme da nam se dešava“, rekao je Hasi posle meča.

Razočaran je bio i golman Silvio Proto.
„Bio je očigledan faul. Mitrović jeste imao kontakt sa Kastiljom, ali ovaj je mogao da me izbegne da je hteo. Ovako se samo bacio na mene“, rekao je Proto.


tagovi

Aleksandar MitrovićAnderlehtBelgijaBesnik HasiEvropaKlub BrižŽupiler Pro ligaSilvio Proto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara