"Mirko Jozić"
"Mirko Jozić"

Mirko Jozić: Hrvatska ima bolje individualce i bolji kolektiv, a Srbija probleme

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.03.13. | 21:06

Čist kec na Maksimiru očekuje trener koji je Jugoslaviju vodio do titule prvaka sveta u Čileu, a potom gledao Crvenu zvezdu kako se protiv njegovog Kolo-Koloa raduje osvajanju trofeja Interkontinentalnog kupa

 

Mirko JozićDileme nema: Srbija se neće radovati na Maksimiru. Barem prema trvdnjama Mirka Jozića, hrvatskog trenera koji je 1987. godine vodio mladu reprezentaciju Jugoslavije do titule prvaka sveta, da bi 1991. na klupi Kolo-Koloa posmatrao kako se prvotimci Crvene zvezde raduju trofeja Interkontinengalnog kupa.

Izabrane vesti

Jozić u intervjuu za Naše novine kaže da Siniša Mihajlović jednostavno nema šanse u meču zakazanom za 22. mart, jer je Hrvatska realno kvalitetniji sastav.
Očekujem pobedu Hrvatske, jer je kvalitetnija od Srbije i individualno i kao tim, a ima i dužu klupu. To ne govorim na osnovu poslednje dve, tri utakmice, već prema rezultatima u poslednjih desetak godina. Uz to, koliko pratim, vidim da u srpskoj reprezentaciji ima problema. Neki igrači su otkazali, promenili ste dosta selektora u poslednje vreme, a to se odražava na atmosferu”, kaže Jozić za Naše novine.

Jozić dalje navodi i da su Kockasti psihički spremniji od Orlova.
Srbiji je utakmica u Zagrebu odlučujuća, jer ako izgube nemate više nikakvih šansi da se plasirate na Mundijal, dok Hrvatska pobedom obezbeđuje barem baraž, pa bi odluka o direktnom putniku iz ove grupe pala u Zagrebu protiv Belgije. Nešto slično nam se dogodilo i pred Mundijal 2002. godine kada smo takođe sa Belgijancima na Maksimiru odlučivali o plasmanu i tada smo prošli. Nadam se da će se i sada ponovo isti scenario”.

Interesantno je i da Jozić ponaje sadašnje selektore Hrvatske Igora Štimca i Srbije Mihajlovića još iz vremena kada su konkurisali za zlatnu generaciju iz Čilea.
Mihajović je tada bio igrač četvrtoligaša Borova, ali sam ga zvao na prvo okupljanje. On se, međutim, povredio, propustio neke reprezentativne akcije i posle razgovora sa lekarskim timom konstatovano je da nije sigurno da se povreda neće obnoviti. Zato sam umesto njega zvao Peđu Mijatovića, koji pre toga nije igrao za reprezentaciju. Na sličan način je u ekipu uskočio i Štimac i na kraju se ispostavilo što se sve tako dogodilo”.

Mihajlović je, međutim, istakao da u Čile nije putovao zbog Jozićeve ucene.
Pred odlazak na Mundijal 1987. godine me je ucenjivao da potpišem za Dinamo. Nisam želeo da pristanem na njegove uslove i ispao sam sa spiska reprezentativaca. Osvetu sam dočekao četiri godine kasnije o Tokiju kada je on predvodio Kolo-Kolo. Treći gol koji je postigao Darko Pančev namerno sam proslavio ispred njegove klupe”, rekao je Mihajlović za Naše novine.

(FOTO: Action Images)


tagovi

EvropaHrvatskahrvatska protiv srbijeIgor ŠtimacKvalifikacije za SP 2014Mirko Jozićfudbalska reprezentacija Srbijereprezentativni fudbalSiniša MihajlovićSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara