"Edin Džeko"
"Edin Džeko"

Milioni stižu na Mestalju, sve zbog Edina Džeka!

Vreme čitanja: 1min | pet. 27.12.13. | 12:09

Azijski biznismen Peter Lim bi trebalo da Valensiji obezbedi između 30 i 40 miliona evra za januarski šoping. Prva meta već se zna

Edin DžekoSaradnja Valensije i Petera Lima, azijskog biznismena koji bi trebalo da sredi finansije na Mestalji, još nije ozvaničena, ali u klubu ne sede skrštenih ruku već uveliko razmišljaju šta će sa novcem koji još nije njihov. Predsednik Amadeo Salvo pikirao je svog favorita – golgetera Mančester Sitija Edina Džeka!

Naime...
"Imaćemo između 30 i 40 miliona evra za januarska pojačanja", kaže Salvo.

Izabrane vesti

Doduše, na Mestalji su oprezni, pa uporedo spremaju i plan B, odnosno pojačanja koja bi mogla da se uklope u sadašnji budžet. Ali, ako Lim i iskešira lovu, Salvo i novoimenovani generalni menadžer Fransisko Rufete imaju spremnog keca u rukavu.

Edin Džeko velika je želja čelnika Valensije, koji za razliku od nekih ranijih vremena ove sezone nisu uspeli da iskopaju pravog golgetera koji bi upotpunio rupu nastalu prodajom Roberta Soldada Totenhemu. Sa predlogom klupskih rukovodioca upoznat je i novi trener Huan Antonio Pici koji je dao zeleno svetlo da se krene u napad na reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Džekov status rezerviste kod Manuela Pelegrinija mogao bi da bude presudan faktor u razmišljanjima 27-godišnjeg napadača, koji je na Itihadu ove sezone tek treći izbor iza raspucanih Serhija Aguera i Alvara Negreda.

Sa druge strane, prepreka celom poslu mogao bi da bude Džekov unosan ugovor u Sitiju. Opet, svi znamo koliko su dobro prolazile fudbalske zvezde koje su se usuđivale da probiju led i prve pređu u klub koji je tek dobio milijardera za novog vlasnika.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Amadeo SalvoEdin DžekoEvropaMančester SitiPeter LimPrimeraŠpanijaValensijaZima 2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara