""
""

Milioneri, za titulu mora nekad i da se pobedi... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.10.16. | 20:20

Dortmund novim remijem u rurskom derbiju povećao zaostatak za Bajernom

Mnogo smo više očekivali od 184. po redu rurskog derbija, okršaja Dortmunda i Šalkea, ali smo umesto golova, uzbuđenja i uživanja dobili jednu šahovsku partiju i remi koji je više zadovoljio trenera gostiju Markusa Vajncerla.

Izabrane vesti

Ne može Tomas Tuhel sa desetkovanim timom (opet veliki broj povreda) i rovitim Obamejanom da sruši bedem protivnika već nekoliko nedelja, a treći uzastopni remi u Bundesligi još više je udaljio Milionere od lidera Bajerna.

Teško će Borusija do titule ove sezone, može da krivi i povrede koje su joj osakatile tim, ali i odsustvo lucidnosti u finišu akcija kada treba dati gol. Dortmund nema igrača za tu misiju, ne može sve to sam ni sjajni Obamejan koji je mnogo hteo večeras, ali su ga osujetili defanzivci Šalkea. Ionako povređenog, prebili su ga Nastasić, Naldo i Hevedes pa su sjajnim defanzivnim rolama bili najzaslužniji za bod koji je otputovao u Gelzenkirhen.

Borusija je bila bolja, ali je pravi fudbal pokazala tek u nastavku. U prvih 45 minuta ništa vredno pomena nismo videli, samo pet žutih kartona i gomilu grubih faulova. U nastavku su dobre šanse propustili Dembele, Gece i Obamejan, a najbolja je bila ona mladog Francuza početkom drugog dela kada je pogodio prečku sa nekoliko metara.

Ovim remijem Dortmund je ostao na petom mestu sa čak osam bodova zaostatka za Bajernom, dok je Šalke posle očajnog starta sezone sada normalizovao formu pa je bezbedan u sredini tabele sa osam bodova.

BUNDESLIGA - 9. KOLO

Petak:
Menhengladbah - Ajntraht 0:0

Subota:
Majnc - Ingolštat 2:0 (0:0)
/Mali 51. penal, Oztunali 86/

Volfzburg - Leverkuzen 1:2 (1:0)
/Arnold 37 - Mehmedi 79, Jedvaj 84/

Augzburg - Bajern 1:3 (0:2)
/Čeol 67 - Levandovski 19, 47, Roben 21/

Verder - Frajburg 1:3 (0:2)
/Garsija 67 - Filip 29, Grifo 39. penal, Abraši 75/

Darmštat - Lajpcig 0:2 (0:0)
/Zabicer 57, 82/

Dortmund - Šalke 0:0

Nedelja:
15.30: Hofenhajm - Herta
17.30: Keln - Hamburger

(foto: Action Images)


tagovi

Pjer Emerik ObamejanOsman DembeleNemackaKristijan PulišićBorusija Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara