""
""

Milan pravi enormne napore za Điđa, štoper dobio zeleno svetlo i broj 22, pregovori u Rimu za Lacijale

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.05.17. | 23:44

Montela: Volim ga kao sina...

Milan je plasmanom u kvalifikacije zta Ligu Evrope potpisao sebi „presudu“ da mora ranije da počne pripreme i sezonu. Zbog toga i uprava kluba mora da ubrza operacije na fudbalskoj pijaci.

Izabrane vesti

Prvo pojačanje u „kineskoj eri“ za slavni klub je Mateo Musakio iz Viljareala. Transfer je odavno dogovoren, a argentinski štoper iz Viljareala je danas prošao lekarske preglede. Sledi potpisivanje ugovora na četiri godine, a Rosoneri će Viljarealu uplatiti 15.000.000 evra za obeštećenje plus dodatnih 3.000.000 evra kroz eventualne bonuse. Musakio bi trebalo da formira štoperski tandem sa Romanjolijem i zakrpi rupu koju su neuspešno popunjavali Paleta i Zapata. Već se zna i da će nositi broj 22 na dresu.
„On je igrača oko kojeg smo se svi složili“, rekao je večeras Milanov trener Vinćenco Montela.

Sledeće pojačanje bi trebalo da bude Rikardo Rodrigez čiji transfer iz Volfzburga je dogovoren, ali se čeka da Vukovi završe sezonu jer im sledi baraž za opstanak u Bundesligi. Traži se i pojačanje na poziciji desnog beka. Praktično je ugovoren i transfer veziste Franka Kesija iz Atalante. Želje su Andrea Konti iz Atalante i Aleš Vidal iz Barselone.

To nije sve. Milanov operativci Mirabeli i Fasone su danas boravili u Rimu gde su pregovarali o mogućnosti da dovedu dvojicu fudbalera Lacija. Razgovarali su sa agentom Lukasa Bilje, koji je želja trenera Montele. Strateg Milana insistira na dovođenju takvog tipa igrača, pominjao se Badelj iz Fiorentine, a sada je želja Bilja. Milanovi direktori su sa čelnicima Lacija razgovarali i oko Keite Baldea. Senegalac ulazi u poslednju godinu ugovora, ali Lacio traži čak 25.000.000 evra što je prilično mnogo za igrača koji će biti slobodan za godinu dana. Slede naporni pregovori, a za Keitu je zainteresovan i Juventus.
„Mnogo je raznih „keita“ u svetu fudbala. Ovaj iz Lacija je posebno zanimljiv. Ali morate znati da svaki put kad pričamo o njemu, cena mu raste. Pogtovo kada je sa druge strane Lotito“, istakao je Montela.

Ipak, prioritet Rosonera u letnjem prelaznom roku nije dovođenje novajlija već blindrianje supertalentovanog golmana Đanluiđija Donarume koji takođe ulazi u poslednju godinu ugovora, a mnogi bogatiji klubovi bi ga dočekali raširenih ruku. Što odgovara i njegovom menadžeru Minu Rajoli.
„Volim Điđa kao rođenog sina, ali sada je na njemu da donese odluku i da bude svetsan šta želi da bi postao veliki. Znam da klub ulaže enormne napore da ga zadrži i znam koliko Điđo voli ovaj klub. Ali ima malo vremena da donese odluku pre nego što bude kasno“, rekao je Montela.  


tagovi

Balde KeitaĐanluiđi DonarumaEvropaItalijaMateo MusakioMilanSerija AVinčenco Montela

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara