"Slavlje Čileanaca"
"Slavlje Čileanaca"

Mesi, ni ovo nisi uzeo! Čile opet na tronu, Argentina promašila dva penala (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.06.16. | 08:44

U finalu jubilarnog 45. izdanja Kopa Amerike La Roha odbranila titulu od prošle godine

Slavlje ČileanacaNiko u Južnoj Americi ne igra fudbal bolje od - Čileanaca! Bar ne trenutno. Preciznije, u poslednjih godinu dana. La Roha je uspela ono što je u sportu najteže. Da odbrani naslov najboljeg. Ako je trijumf na domaćem terenu prošlog leta bio za neke iznenađenje onda je ovaj u Sjedinjenim Američkim Državama potvrda da se radi o reprezentaciji jakog karaktera. Dobrih igrača, pride.

Čile je u jubuilarnom 45. izdanju Kopa Amerika savladao Argentinu boljim izvođenjem jedanaesteraca (4:2, 0:0 u regularnom toku i posle produžetaka) i tako potvrdio status najboljeg tima na kontinentu.

Izabrane vesti

Klaudio Bravo junak penal-serijeU finalu, igranom na Met lajf stadionu u Nju Džersiju, u junaka je izrastao golman Barselone, Klaudio Bravo. U poslednoj seriji zaustavio je udaraca Lukasa Bilje sa penala i tako omogućio Fransisku Silvi da mirnom realizacijom postavi konačan rezultat napetog meča u kome su, na početku penal-serije, sa 11 metara promašile i prve zvezde oba tima: Arturo Vidal s jedne i Lionel Mesi s druge strane.

Mesi nije iskoristio jedanaesterac u prvoj serijiZa Čileance su posle toga bili precizni Nikolas Kastiljo, Čarls Aranguiz i Žan Busenžur, dok su Gaučose u životu, posle Mesijevog promašaja celog gola, držali Havijer Maskerano i Serhio Kun Aguero.

Finale je bili nezanimljivo sa fudbalske strane. Argentinci su malo bolje počeli meč, ali su Čileanci udaljili Mesija od gola i sprečili dotok njegovih lopti ka Gonzalu Iguainu i Anhelu Di Mariji, mada je napadač Napolija imao jednu dobru šansu u prvih 45 minuta.

Isključenje DijazaČak se do pred odlazak na odmor činilo da je Argentina u prednosti, jer je posle dva žuta kartona Marsela Dijaza u kratkom vremenskom periodu (16. i 28. minut) stekla igrača više, ali je joj je tu brojčanu prednost poništio Markos Roho, koji je i sam pocrveneo u 43. minutu, zbog pogibeljnog starta nad Vidalom.

U nastavku su Čileanci polako preuzeli kontrolu igre i dešavanja na terenu, imali nekoliko dobrih situacija za gol, međutim, kako je vreme odmicalo, postalo je jasno da se bližimo scenariju iz Santjaga prošle godine. I tad je meč otišao u produžetke, pa u penale. I tad je Čile dobio 4:1.

Čileanci su zasluženo na tronu, jer su posle premijernog poraza - i to upravo od Argentine u grupi 1:2 - zaigrali bolje, redom rušili Boliviju (2:1), Panamu (4:2), Meksiko (7:0) i Kolumbiju (2:0), pa su osim pehara prigrabili i pojedinačna priznanja.

NapetoZa najboljeg igrača turnira proglašen je Aleksis Sančez, najbolji strelac je Eduardo Vargas sa šest pogodaka, dok je najbolji golman Klaudio Bravo.

Argentinci su u suzama napustili Sjedinjene Američke Države. Neće ih utešiti ni nagrada za fer-plej. Posebno ne Lionela Mesija, koji je u samo tri godine pretrpeo još jedan šokantan poraz u finalima sa reprezenatcijom. Leta 2014. na poslednjoj stepenici Mundijala zaustavila ga je Nemačka, a lane i sad Čile.

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalreprezentacija Čileareprezentacija Argentinemeđunarodni fudbalLionel MesiKopa Amerika 2016Kopa AmerikaKlaudio BravoJužna AmerikaČileArgentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara