"Kostja Mušidi"
"Kostja Mušidi"

Mega dovela dva pojačanja!

Vreme čitanja: 1min | uto. 28.06.16. | 16:10

Klub iz Sremske Mitrovice nastavio praksu dovođenja mladih snaga

Kostja Mušidi

Mladi nemački košarkaš Kostja Mušidi i crnogorski krilni centar Radosav Spasojević prva su pojačanja Mega Leksa za narednu sezonu. Juniorski reprezentativac Nemačke sa kojom je osvojio ovogodišnji turnir „Albert Švajcer“ u Manhajmu, koji se smatra nezvaničnim šampionatom sveta za igrače do 18 godina, u redove Mege stiže iz francuskog Strazbura dok je Spasojević prošlu sezonu odigrao za nikšićku Sutjesku.

Izabrane vesti

Jedan od najtalentovanijih igrača Evrope stiže u Megu! (VIDEO)

Mušidi igra na poziciji beka. Smatra se jednim od najtalentovanijih igrača Evrope u ovom trenutku. Prethodnu sezonu je proveo u Strazburu gde nije dobio pravu šansu.

Na pomenutom turniru u Manhajmu, sa Nemačkom je osvojio zlato a izabran je i za MVP-a pošto je u finalu protiv Srbije imao 25 poena uz 11 skokova.

Igrao je za reprezentaciju Nemačke na Evropskom prvenstvu za igrače do 16 godina 2014. godine gde je u proseku imao 18 poena, pet skokova i tri asistencije. Naredne godine na Evropskom prvenstvu za igrače do 18 godina je imao 12 poena i tri skoka.

Radosav Spasojević igra na poziciji krilnog centra. Počeo je karijeru u Podgorici, da bi potom tri godine proveo u austrijskoj Arkadiji a u Sutjesci je od 2013. godine.

U poslednjoj sezoni za Sutjesku u ABA ligi je u proseku imao 11 poena i pet skokova po meču.

(FOTO: Printscreen)


tagovi

Radosav SpasojevićMega LeksKostja MušidiJadranska liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara