""
""

Marjanović pred meč sa Laboral Kućom: Što te ne ubije, ojača te!

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.11.13. | 14:53

"Nismo imali sreće kao ni u meču sa Panatinaikosom. Vodili smo pet poena prednosti, a protiv Panatinaikosa smo imali vođstvo od čak 15 poena, praktično smo ispustili pobede koje smo imali u rukama, ali sve to ne sme da nas obeshrabri", rekao je Bobi

Centar Crvene zvezde i jedan od najboljih igrača u timu Dejana Radonjića, Boban Marjanović najavio je vrlo tešku utakmicu sa Laboral Kućom u 4. kolu grupe D Evrolige.
"Nismo imali sreće kao ni u meču sa Panatinaikosom. Vodili smo pet poena prednosti, a protiv Panatinaikosa smo imali vođstvo od čak 15 poena, praktično smo ispustili pobede koje smo imali u rukama, ali sve to ne sme da nas obeshrabri. Moramo da dignemo glave, jer nam sledi još jedna važna i veoma teška utakmica. Laboral Kutxa je svakako favorit, ali mislim da smo pokazali da sa svima možemo da igramo i da zato imamo pravo da se nadamo iznenađenju", rekao je Marjanović.

Kao najveću snagu tima iz Vitorije Bobi je istakao Andresa Noćionija.
"Oni imaju dosta iskusnih i kvalitetnih igrača, ali od Noćionija nam svakako preti najveća opasnost. To pokazuje i statistika po kojoj Noćioni trenutno drugi na listi najkorisnijih igrača Evrolige. Moraćemo jedni drugima da pomažemo u odbrani, a dobro zagrađivanje koša i agresivna odbrana su ključne stvari koje moramo da obavimo na najbolji mogući način ukoliko želimo trijumf. Svi moramo da učestvujemo u skoku, a upravo problem sa ofanzivnim skokom rivala koštao nas je poraza u Podgorici. Takođe, neophodno je da posle ova dva poraza pokažemo zajedništvo, izdržimo pritisak i dokažemo da smo pravi tim", rekao je Marjanović i potom dodao:
"Laboral Kuća je imala dosta problema sa povredama igrača, ali to ne sme da nas zavara jer su veoma iskusan i kvalitetan tim. Igraju na svom terenu i to je njihova velika prednost. Sa naše strane pokušaćemo da ubrzamo igru, da što je moguće češće otvorimo kontra-napade i potražimo lake poene iz tranzicije, a sve to bi trebalo da bude proizvod naše dobre odbrane".

Izabrane vesti

Na pitanje koliko su teški mečevi i naporna putovanja ostavila traga na ekipu 222 centimetara visoki centar odgovara:
"Što te ne ubije to te ojača. Kad je najtaže moramo da se skupimo i budemo tim. Putovanja su sasatvni deo sporta i svaki sportista je profesionalac i spreman na sve to. Umor je nerazdvojivi deo našeg posla, a mislim da smo se tokom priprema fizički dobro spremili i da u tom smislu ne bi trebalo da bude problema", zaključio je Marjanović.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Boban MarjanovićFK Crvena zvezdaEvroligaEvropaKaha LaboralKK Crvena zvezdaŠpanijaSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara