""
""

Ma, kakav Runi, Tevez ili Suarez... Svaki trener bi prvo poželeo Kleverlija!

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.04.13. | 15:47

Vezista Mančester Junajteda je najtaličniji igrač u Premijer ligi u poslednjih 20 godina po procentu pobeda njegovog tima kada je on na terenu

 

Izabrane vesti

Verovatno ne postoji trener u Premijer ligi koji u svom timu ne bi voleo asove poput Vejna Runija, Karlosa Teveza, Edena Azara ili Luisa Suareza. Svi oni automatski čine svoj tim boljim i donose veliki kvalitet. Vildljiva je razlika u igri njihovih klubova kada su oni na terenu i kada nisu. Ipak, statistički, oni nisu garant osvojenih bodova ili da kažemo talija kao što je to Tom Kleverli!?

Mladi vezista Mančester Junajteda je ubedljivo najkorisniji igrač kada se računa procenat osvojenih bodova u zavisnosti od njegovog prisustva na terenu. I to ne u ovoj sezoni. Već u poslednjih 20 godina Premijer lige! Prema statistici specijalizovane kompanije Opta, Mančester Junajted je pobedio u 87 odsto slučajeva kada je Kleverli bio na terenu, što je procenat kakvim ne može da se pohvali nijedan fudbaler u poslednjih 20 godina u Premijer ligi. Dečko je talija! Naravno, ne sporimo mu znanje i želju, ali očigledno je da je uvek bio povređen ili precrtan kada ekipa ne bi igrala dobro.

U ovoj sezoni, Junajted je pobedio u 26 mečeva od 30 kada je u njima igrao Kleverli (21 put igrao u prvih 11, devet puta ulazio u igru). Tu se računaju poslednje dve sezone od kada je Kleverli zaigrao za Junajted u Premijer ligi. Za 12 meseci se izborio za mesto startera u Mančesteru i reprezentaciji Engleske, što dovoljno govori o napretku koji je napravio.

Drugi najkorisniji igrač posle Kleverlija u ovom poređenju je nekadašnji as Čelsija, Arjen Roben. On je tokom mandata u taboru Plavaca imao procenat pobeda od 82 odsto, a na trećem mestu je Serhio Kun Aguero iz Mančester Sitija sa procentom   od 71 odsto. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Arjen RobenEngleskaEvropaMančester SitiPremijer ligaSerhio AgueroTom Kleverli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara