""
""

Luj van Gal spakovao kofere i otišao iz Mančestera!

Vreme čitanja: 1min | pon. 23.05.16. | 12:49

Gotovo je...

Holandski fudbalski stručnjak Luj van Gal smenjen je sa mesta menadžera Mančester Junajteda, javljaju svi mediji širom Velike Britanije. Kartu u jednom pravcu Van Galu je uručio prvi operativac Crvenih đavola Ed Vudvard posle jutarnjeg sastanka održanog u trening centru Karlington, nešto pre devet časova. 

Izabrane vesti

Zajedno sa Van Galom Old Traford napustili su i njegovi pomoćnici i najbliži saradnici - Albert Stujvenberg i Frans Hoek. Junajted će se zvaničnim saopštenjem oglasiti oko 14 časova.

Van Gal je otkaz dobio godinu dana pre zvaničnog isteka saradnje sa Đavolima, ali nakon sezone koju je Junajted završio na petom mestu u Premijer ligi i sa osvojenim FA Kupom. Kako se prethodnih dana, nedelja, pa i meseci naveliko najavljivalo njega će zameniti Žoze Murinjo, kojem će navodno biti obezbeđeno skoro 300.000.000 evra za pojačanja.

Murinjo i Junajted, da vam se zavrti u glavi: U igri 300.000.000 evra! Lista pojačanja, tajni dogovori usred sezone, problematična klauzula...

Tokom karijere Van Gal je vodio Ajaks, Barselonu, AZ Alkmar, minhenski Bajern, kao i reprezentaciju Holandije, a sa svim klubovima uspeo je da osvoji bar jedan pehar. 

Najveće uspehe Van Gal je ostvario sa Ajaksom, sa kojim je tri puta bio šampion Holandije, a pored mnogbrojnih domaćih trofeja, osvojio i titulu u Ligi šampiona.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligaprelazni rok leto 2016Luj van GalEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara