""
""

Ludnica u Ajndhovenu! Depaj „ukrao“ šou De Jongu i presudio Fajenordu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.12.14. | 22:43

Činilo se da će De Jong biti heroj večeri zahvaljujući het-triku, ali je na kraju to bio Memfis Depaj

Luk de Jong udara kao maljem, a kada on prestane, tu je Memfis Depaj! Napadač PSV-a postigao je het-trik protiv Fajenorda (4:3), a njegov kolega iz veznog reda na kraju je golom u trećem minutu sudijske nadoknade timu iz Ajndhovena doneo veliku pobedu koja je Filipsovce učvrstila na liderskoj poziciji.

Izabrane vesti

PSV je do tijumfa došao posle velikog preokreta, a činilo se da će meč biti završen bez pobednika kada je Kolin Kazim Ričards u 89. minutu postigao izjednačujući pogodak za Fajenord.

Nije se domaćin predavao u samom finišu i to mu se i te kako isplatilo u sudijskoj nadoknadi, kada je Jozef Zon iskoristio lošu reakciju odbrane, došao do lopte u kaznenom i odložio je Depaju koji je sa nekoliko metara ćušnuo u mrežu. To je bio znak za početak velikog slavlja i delirijum na tribinama Filips stadionu.

Naravno, dugo će navijači PSV-a i De Jong pamtiti ovo veče i sjajnu partiju koja je još jednom potvrdila da se radi o jednom od trenutno najboljih holandskih fudbalera. 

Domaćina i lidera Eredivizije „načeo“ je Elvis Manu u 13. minutu, kada je iskoristio katastrofalno postavljanje odbrane Filipsovaca koji su želeli da naprave ofsajd zamku, ali im to nije pošlo za rukom.

Navijači velikana iz Ajndhovena na izjednačenje su morali da čekaju devet minuta, a onda je na scenu stupio Luk de Jong i postigao prvi pogodak za PSV.

Završnica prvog dela utakmice, međutim, pripala je gostima iz Roterdama koji su uspeli ponovo da stignu do vođstva. Još jednom je odbrana Filipsovaca loše postavila ofsajd zamku, a to je na pravi način iskoristio Karim el Ahmadi i poslao loptu iza leđa Džeroena Zoeta.

Uspeo je De Jong relativno brzo u nastavku, u 59. minutu lepim udarcem glavom da donese novo izjednačenje domaćoj ekipi, a samo četiri minuta kasnije na sličan način isti igrač je pokazao kakva je klasa.

(FOTO: Action Images)


tagovi

EredivizijaHolandijaLuk de JongPSV Ajndhoven

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara