""
""

Loša vest za Partizan: Marko Janković kao Markec! Propušta Voždovac, Vojvodinu i Kijev, neizvestan za derbi

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.11.17. | 10:20

Problemi za Miroslava Đukića u finišu jesenje sezone

Taman što se vratio u prepoznatljivu formu, golovima i asistencijama uticao na dobre rezultate Partizana, Marko Janković mora da pauzu. Po svemu sudeći - dugačku.

Krilni vezista crno-belih povredio se na utakmici 18. prvenstvenog kola protiv Spartaka Ždrepčeve krvi, tako što je početkom drugog poluvremena dobio udarac laktom u kuk, a to dalje prouzrokovalo dodatne probleme koji će crnogorskog reprezentativca odvojiti od terena u utakmicama značajnim za ishod jesenjeg dela sezone.

Izabrane vesti

O čemu je reč MOZZART Sportu je predočio se Ilija Rosić, lekar u stručnom štabu Parnog valjka.
Janković je zadobio parcijalnu rupturu mišića trbušnog zida. U pitanju je specifična povreda, nalik onoj koju je pre nekoliko godina doživeo Lazar Marković igrajući za Partizan. Marko sigurno neće biti na raspolaganju za današnji susret sa Voždovcem, kao ni za nedeljni derbi za Vojvodinom, a neće putovati ni u Kijev, na gostovanje Dinamu. Povreda zahteva nekoliko sedmica pauze. Prepisana mu je terapija plazmom, videćemo da li možemo da ga osposobimo za sam finiš kalendarske godine“, rekao je Rosić posle pregleda magnetnom rezonancom i konsultacija sa stručnjacima iz ove oblasti.

To znači da od preostalih pet utakmica crno-belih do odlaska na zimsku pauzu Marko Janković sigurno neće igrati prve tri, a u opasnosti je da propusti i poslednje dve: gostovanje Napretku (10. decembra) i večiti derbi sa Crvenom zvezdom u Humskoj 1 (13. decembra).

Povoljna vest za crno-bele je da će se za duel narednog kola protiv Vojvodine u stroj vratiti zamenik kapitena Miroslav Vulićević, kao i da se mladi napadač Đorđe Jovanović vratio iz Minhena, gde je uspešno podvrgnut operaciji prepona, pa će Miroslavu Đukiću biti na raspolaganju od prvog dana zimskih priprema.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Ilija RosićMarko JankovićFK PartizanSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara