""
""

Ljudina Rafael: Povređen sam, neću platu!

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.10.16. | 17:35

Brazilac tražio od Liona da mu ne isplaćuje zaradu dok je bio van terena

Ako ste ga voleli, možda ćete od sada još više da ga obožavate. 

Izabrane vesti

Rafael, brazilski desni bek, koji je punih sedam sezona nastupao za Mančester Junajted, preselio se u Francusku prošlog leta. Nije mu dugo trebalo da se povredi u dresu Liona, samo mesec dana posle transfera u leto 2015. zbog čega je pauzirao do sredine oktobra. Ono pak što nismo znali je da u tom periodu nije uzeo nijedan evro od kluba.

Većina fudbalera bi samo sedela kući, išli bi na rehabiliticiju i čekali da plata legne na račun, ali Rafael ne. L'Ekip je u današnjem intervjuu objavio da je nakon saznanja o povredi Brazilac odmah otišao kod predsednika Žana Mišela Ole i tražio mu da mu ne isplaćuje zaradu dok se ne oporavi. Potez za respekt, sličan onom koji je nedavno povukao Džejmi O'Hara.

Momak je odbijao da bude plaćen za činjenicu što ne igra fudbal, ali pošto su mu iz kluba objasnili da je to u stvari nelegalno u Francuskoj, dve strane su smislile zanimljiv plan – da zaradu Brazilca usmere u klupsku fondaciju odakle bi se pomagalo ugroženima.

MOZZART KVOTE: (5,30) Lion (3,60) Juventus (1,70)

Čim mu je ideja predstavljena, defanzivac Liona je odlučio da novac uloži u kupovinu robota koji bi omogućio bolesnoj deci da komunciraju sa fudbalerima ovog kluba bilo u svlačionici ili na terenu.
„Volim da igram fudbal i da budem plaćen za to, ali nisam igrao… Srećan sam što sam tim potezom pomogao deci. Bilo je to dobro i za mene, pomoglo mi je“, kaže Rafael.

Eto zašto Brazilca vole u svim klubovima u kojima je igrao, i zašto su u Mančesteru bili tužni kada ga je Luj van Gal lako prodao Lionu prošlog leta. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

RafaelOlimpik LionLiga 1Francuska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara