""
""

Lebron je rekao dosta! Klivlend je u polufinalu Istoka (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.04.17. | 22:00

Kavalirsi u gostima pobedili Indijanu sa 106:102 i rešili u svoju korist sa 4:0 seriju prve runde NBA plej-ofa

Aktuelni šampioni NBA lige Klivlend Kavalirsi prva su ekipa koja je izborila plasman u polufinale plej-ofa. Oni su večeras u gostima posle velike drame i preokreta pobedili Indijana Pejserse sa 106:102 i rešili seriju prve runde plej-ofa Istoka u svoji korist sa 4:0.

Izabrane vesti

Sada Lebronu Džejmsu i društvu predstoji neko vreme za odmor i dodatne treninge jer čekaju protivnika u polufinalu. A to će biti bolji iz duela Milvokija i Toronto, trenutni rezultat je 2:2.

Mašina Kavalirsa očigledno malo sporije pali u poslednje vreme. Ipak, kada krene, teško ju je zaustaviti.
Klivlend je vodio u većem delu utakmice u Indijanapolisu, često i sa dvocifrenom prednošću. Sredinom poslednje deonice bilo je plus 13 za šampione (96:83) i delovalo je da je meč gotov.

Međutim, usledila je serija domaćina koji je krenuo u poslednju ofanzivu kako bi pokušala da sačuva domaći teren. I zahvaljujući Lensu Stivensonu, Majlsu Tarneru i Tadeusu Jangu, na minut i po pre kraja, Indijana je povela prvi put posle dugo vremena sa 102:100.

A onda je stvari u svoje ruke preuzeo trenutno najbolji  igrač na svetu. Lebron Džejms je minut pre kraja pogodio najvažniju trojku na utakmici i vratio prednost svom timu. U samoj završnici utakmice, Lebron je pogodio i jedno slobodno bacanje, dok je Kajl Korver bio precizan oba puta.

Nikakve dileme više nije bilo, slavlje igrača Klivlenda moglo je da počne i to zasluženo, jer “metla“ je ipak dokaz čiste dominacije.

Džejms je utakmicu završio sa 33 poena i 10 skokova, Kajri Irving dodao je 28 poena, dok je Deron Vilijams postigao 14 poena. Kod Indijane najbolji strelac bio je Lens Stivenson sa 22 poena, a dva manje ubacio je Majls Tarner.

 

 

NBA rezultati

Indijana - Klivlend 102:106
/Stivenson 22 - Džejms 33/

Oklahoma Siti - Hjuston
Čikago - Boston
Juta - LA Klipers

(FOTO: Action Images)


tagovi

NBA ligaLens StivensonLebron DžejmsKajri IrvingIndijana PejsersDžef Tig

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara