"Vuk Sotirović"
"Vuk Sotirović"

Kragujevac gori, Sotirović optužuje: Neško Milovanović doveo navijače! Trener odgovara: Svakog dana se guram s nekim, pa ne prijavljujem policiji

Vreme čitanja: 3min | čet. 04.12.14. | 13:29

Policija podnela prekršajnu prijavu i zadržala u pritvoru jednog napasnika na fudbalera Radničkog, a FSS osudio incidente i poziva na jasno razgraničavanje između navijača i huligana

Vuk SotirovićPosle incidenta u kome je grupa navijača upala u svlačionice Radničkog i pokušala da se razračuna sa igračima koji su štrajkovali, kragujevačka policija je podnela prekršajnu prijavu za narušavanje javnog reda i mira.

Jednom momku koji je, kako u tamošnjem SUP-a tvrde, „odgurnuo“ fudbalera Vuka Sotirovića (mada je navodno bilo i pretnji da će ih izbosti noževima), određena je mera zadržavanja i on će po skraćenom postupku biti izveden pred prekršajnog sudiju.

Izabrane vesti

Niko iz uprave kluba nije želeo da komentariše incident, rukovodioci čekaju da se strasti smire, pa će se zvanično oglasiti u toku sutrašnjeg dana, ali...

Zato su se oglasili čelnici Fudbalskog saveza Srbije u formi saopštenja za javnost.
FSS najoštrije osuđuje incident i pokušaj fizičkog napada na igrače Radničkog iz Kragujevca od strane grupe huligana. U tom smeru, FSS veruje da će pokrenuta istraga nadležnih organa dovesti do pronalaska krivaca, koji će biti adekvatno kažnjeni. Činjenica da su fudbaleri napadnuti na svom radnom mestu - u klupskoj svlačionici - posebno čini incident još težim. FS Srbije ovim putem pruža punu podršku fudbalerima kragujevačkog kluba i poručuje i njima i čelnicima Radničkog da smo im na raspolaganju za bilo kakvu vrstu pomoći i saradnje. Navijači kragujevačkog kluba su oduvek bili korektni i podržavali su svoj klub, tako da u ovom slučaju treba staviti jasnu granicu između njih i manje grupe huligana koji su izazvali pomenuti incident“, kažu na Terazijama 35.

Nesko Milovanović i Aleksandar JankovićA šta kažu u srcu Šumadije. Na primer, šef struke Neško Milovanović kaže da su dešavanja preuveličana:
Nisam video sporan detalj, iskren da budem. Identično sam izjavio i u policiji, kao i da sam razgovarao sa obojicom. Navijač se kune da je Sotirovića gurnuo u predelu grudi, Vuk kaže u predelu lica. Koliko znam, nije bilo pesničenja. I sad, smeta mi što se od koškanja pravi fama, od muve - slon. Niko to ne opravdava. Što sam i rekao navijaču: em nije u redu, em nije način da necivilizovano izrazi nezadovoljstvo nečijom igrom, rezultatima. Ako je problem guranje, svakog dana se guram sa nekim, ali ne prijavljujem policiji“, ističe Milovanović u razgovoru sa Sportski žurnal.

Sledstveno tome, postavlja se pitanje da li misli na Sotirovića koji je o incidentu obavestio policiju.
Samo kažem da su navijači došli na stadion kako bi podržali ekipu. Reč po reč i doduše malo se usijala atmosfera, kako su meni igrači preneli Sotirović se našao prozvanim, upitao: Vi to nama pretite, zatim su se uneli jedan drugom u lice, ostalo već rekoh. Bitna je ovde druga stvar: poriv igrača da ucenjuju i vode klub. Mogu to da čine negde drugde, ne i kod mene. Poručiću opet: ako im se ne dopada, put pod noge i nikog ovde u januaru neću da vidim“, dodao je Milovanović.

Razumljivo, prozvani i napadnuti Vuk Sotirović ima drugu verziju.
Sramota da tako priča, on je navijače doveo u klub! Pogotovo tvrdnja da me je udario u grudi, a ne u lice?! Sve i da jeste, valjda bi trebalo da se zapita: odakle navijaču pravo da ničim izazvan deli pravdu u klubu. Nema veze... Trideset igrača je sve videlo, nekolicina posvedočila u policiji. Misiju sam ovde završio, raskinuću danas ugovor s Radničkim. Posle juče doživljenog - kraj! Potura nam se da ucenjujemo klub?! Evo, ja kažem: igrači nemaju para ni za hleb i stanarine! Mnogi imaju porodice... I nije tačno da nam  duguju dve plate, već tri. I sad se neko pita zašto štrajkujemo!? To što smo poslednji slika je i prilika organizovanosti kluba, ne... Bolje da ćutim, možda je to pametnije“, rekao je Vuk Sotirović Sportskom žurnalu.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Neško MilovanovićRadnički KragujevacSrbijaSuperligaVuk Sotirović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara