"Radost Valasa, strelca prvog gola za Sove"
"Radost Valasa, strelca prvog gola za Sove"

Katastrofa Arsenala, Čelsi pao na penale u Stouku (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 27.10.15. | 23:30

Favorizovani londonski giganti eliminisani u osmini finala Liga kupa. Everton i Hal prošli dalje sa bele tačke

Radost Valasa, strelca prvog gola za Sove

Utorak je defintivno veče kada su favoriti popadali u Liga kupu. Arsenal i Čelsi završili su svoju priču za ovu sezonu, pošto su poraženi na gostovanjima u Šefildu, odnosno Stouku.

Izabrane vesti

Arsenal je platio ceh povredama Okslejd-Čembrlena i Volkota u uvodnih 20 minuta, a šareni sastav koji je izveo Arsen Venger već na poluvremnu zaostajao je dva gola za motivisanim i sjajnim domaćinom. Džaba što je tim iz Londona u prvom poluvremnu imao posed lopte preko 70 odsto, fudbal se igra za golove i to im je pokazao večeras Šefild na Hilsbrou. 

Ros Valas je u 28. minutu sjajnim udarcem levicom matirao Petra Čeha za 1:0. Sjajno je po levoj strani prošao Danijel Pudil, zavrnuo loptu u šesnaesterac, a tamo je škotski napadač zakucao iza leđa golmana Tobdžija.

Arsenal nikako nije uspevao da se poveže u prvom delu, a u 40. minutu, nakon nove sjajne akcije Sove su duplirale prednost. Ovaj put Valas je bio asistent, centrirao je sa leve strane, pogodio sjajno u glavu Portugalca Žoao Lukasa, a ovaj sjajno matirao Čeha za velikih 2:0.

Nastavak utakmice doneo je još jedan brzi gol za Šefild Vensdej i definitivan slom Arsenala. Igrao se 52. minut, a Tom Lis je sjajan centaršut usmerio na Sema Hačisona, koji je sa nekoliko metara zadao konačan udarac gostima i overio prolazak Sova u četvrtfinale Liga kupa.

Ništa bolje od komšija nije prošao ni Čelsi koji je poražen na gostovanju u Stouku posle produžetaka i jedanaesteraca - 6:5. Džaba Žozeu Murinju što su mu pre početka meča navijači Plavaca skandirali ime, novi poraz i eliminacija iz Liga kupa mogla bi da ga košta funkcije.

Goste je načeo sjajni Džonatan Volters, koji je u 52. minutu na pas Vilana prosto zakucao loptu u mrežu Asmira Begovića za veliko slavlje Potersa. Stvarno, strašan gol irskog reprezentativca...

Čelsi ponovo nije bio dobar, a primljeni gol bila je kazna za promašaje na početku meča, kada su neprecizni bili Azar i Dijego Kosta. Problem više nastao je kada je španski napadač napustio meč u 32. minutu zbog povrede, što je poremetilo igru kombinovanog tima Plavaca.

Murinjo je pružio šansu nekima koji nisu do sada imali veliku minutažu, a veliku šansu za izjednačenje propustio je Kurt Zuma koji je u 71. minutu pogodio stativu. Ipak, u samom finišu, Plavci su imali sreće, nakon kornera Vilijana lopta je došla do rezerviste Loika Remija koji ju je sa par metara ubacio u mrežu za 1:1 i produžetke.

U dodatnih pola časa igre bilo je uzbuđenja, ne i golova, pa je pobednik odlučen sa bele tačke. A tamo svi su precizno šutirali do poslednje serije, kada je Eden Azar pri prednosti Stouka dobro šutirao, ali je Džek Batland sjajnom odbranom obezbedio trijumf svom timu i prolaz u četvrtfinale. 

Ishod preostala dva večerašnja meča osmine finala Liga kupa takođe je odlučen sa bele tačke. Everton je bio smireniji na penal-ruletu protiv Noriča, dok je drugoligaš Hal na istovetan način savladao ovogodišnji hit Premijer lige ekipu Lestera.

LIGA KUP ENGLESKE – 1/8 FINALA

Utorak

Šefild Vensdej – Arsenal 3:0 (2:0)
/Valas 28, Žoao 40, Hačison 52/

Stouk – Čelsi 6:5 (1:1, 1:1, 0:0)
/Volters 52 - Remi 90+2/

Everton – Norič 5:4 ( 1:1, 1:1, 0:0)
/Osman 68 - Basong 51/

Hal – Lester 6:5 (1:1, 0:0, 0:0)
/Ernadez 105 - Mahrez 100/

Sreda

20.45: Liverpul – Bornmut
20.45: Mančester Siti - Kristal Palas
20.45: Sautempton – Aston Vila
21.00: Mančester Junajted – Midlsbro

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action Images)


tagovi

Žoze MurinjoStoukŠefild VenzdejLiga kup EngleskeDžonatan VoltersČelsiArsenalArsen Venger

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara