""
""

Kakav posao! Verona juče kupila igrača za 15 miliona evra, danas ga prodaje za 30?! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.05.14. | 19:43

Odličan poslovni potez italijanskog kluba

Italijanska Verona napravila je najveći transfer u istoriji kluba, pošto je i zvanično otkupila ugovor mladog argentinskog veziste Huana Iturbea za 15 miliona evra! Iturbe je proteklu sezonu odigrao na Bentegodiju kao pozajmljeni igrač Porta (pre toga bio na pozajmici u River Plati), a Italijani su odlučila da ga otkupe pošto iza sebe ima sjajnu godinu.

On je u izboru televizije Rai svrstan u idealnu postavu Serije A, na 33 meča postigao je osam golova i bio jedan od najzaslužnijih za odlične rezultate Verone.

Izabrane vesti

Inače, Porto je još 2011. otkupio 60 odsto prava na Iturbea, dok je ovaj još igrao u paragvajskom Sero Portenju, što ga je tada koštalo četiri miliona evra. Kasnije, Portugalci su od rih 60 odsto 15 prodali jednoj menadžerskoj agenciji i za to dobili 750.000 evra. 

Prilikom odlaska u Veronu u ugovoru je postojala klauzula da italijanski klub može da otkupi njegov ugovor za 15 miliona evra, što je i urađeno. Porto je od čitavog posla zaradio 6.75 miliona evra, dok je preostali novac otišao na račun pomenute agencije. Ipak, kako trenutno stvari stoje Iturbe se neće dugo zadržati u Veroni. Talentovani Argentinac je još dok je igrao u Paragvaju bio na meti velikana (Junajted i Real Madrid), a tako je i sada, pa se lako da zaključiti da su ga Italijani kupili samo kako bi dobro zaradili.

Već se pominje da je Iturbe stavljen na transfer listu, odnosno da Verona potražuje oko 30 miliona evra. U trku su se već uključili Roma, Fiorentina, Real i Napoli.

Ono što je zanimljivo za ovog momka jeste da je do svoje 20 godine već promenio dve reprezentacije. Igrao je i za Argentinu i za Paragvaj u mlađim kategorijama, ali upisao je i jedan nastup za seniorski tim drugopomenute selekcije. 

(foto: Action Images) 


tagovi

VeronaSerija APortugalPortoItalijaHuan Manuel IturbeEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara