""
""

Kakav je igrač Gabrijel Žezus! Trese mreže, asistira, dominira! On je Sitijev anđeo čuvar (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.05.17. | 22:54

Brazilski napadač vodi Siti ka Ligi šampiona - 3:1

Mančester Siti ima svog anđela čuvara, a ime mu je - Gabrijel Žezus! Brazilsko čudo od deteta je za nepunih šest meseci na Etihadu izraslo u verovatno i najveće otkriće i pogodak cele sezone, u kojoj je Pep Gvardiola uspeo da utroši preko 250.000.000 evra. Žezus je za kratko vreme ostavio toliko snažan utisak da je sada više nemoguće zamisliti Sitijev tim bez njega. Čak i ako je tu as poput Serhija Aguera. 

Izabrane vesti

Mančester Siti je pobedio VBA rezultatom 3:1 i tako uzeo od Liverpula pol-poziciju za poslednje mesto koje direktno vodi u Ligu šampiona naredne sezone, a trijumf je uzduž i popreko ispisan Žezusovim imenom. 

Gol i asistencija za tako važnu pobedu Sitija, čime je nastavio gotovo nestvaran niz u Premijer ligi. Na ukupno sedam startova u engleskom šampionatu Žezus je direktno uticao na devet golova - šest puta je dao, tri puta asistirao. A kao šlag na tortu iznosimo sledeći podatak. Za tih šest golova bilo mu je potrebno samo osam šuteva ka golu protivnika!

 Ako Mančester Siti na kraju sezone obezbedi direktnu ulaznicu za Ligu šampiona, onda će Žezus biti jedan od glavnih uzroka takvog ishoda. Jer, ne samo da je toliko puta dosad vadio Siti iz neugodnih situacija, već je za jako kratko vreme izrastao u prvog napadača ekipe i dugoročno rešenje, za možda čak i celu narednu deceniju.

Žezus je ceo posao odradio u dosluhu sa Kevinom De Brujneom. Prvo je Belgijanac pribeležio svoju šesnaestu asistenciju u sezoni i istom uposlio svog brazilskog kolegg, a onda su se u svega 120 sekundi uloge promenile. Tu se nije završila Sitijeva ofanziva, ali je VBA u nastavku meča uspeo da odoli svim naletima domaćina.

To je trajalo sve do 57. minuta kada je Jaja Ture, na veliku radost Pepa Gvardiole, iskoristio asistenciju Serhija Aguera i loptu sproveo u mrežu.

Od tog momenta opala je i Sitijeva ofanziva, jer realno nije ni bilo potrebe za daljim atakovanjem na gol Bena Fostera.

Doduše, na kraju je VBA uspeo da stigne do kakve-takve utehe, a strelac je bio Hal Robson Kanu u završnim trenucima meča. 

U poslednjim utakmicama sezone Liverpul dočekuje Midlzbro u nedelju od 16 časova, Mančester Siti gostuje Votfordu u isto vreme, dok je Arsenal posle lakog trijumfa nad Sanderlendom osta na još jednoj utakmici - protiv Evertona na Emirejtsu.

Siti ima 75 bodova, Liverpul 73, a Arsenal bod manje.

(FOTO: Action Images)


tagovi

EngleskaEvropaGabrijel ŽezusHal Robson KanuKevin de BrujneMančester SitiPremijer ligaSerhio AgueroVest Bromvič Albion

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara