""
""

Kadar SNS-a otišao iz Partizana zbog opasnosti od prolivanja krvi

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.04.14. | 17:30

Novak Nedić podneo ostavku na članstvo u Upravnom odboru crno-belih

Turbulentni period u Partizanu nastavljen je osipanjem rukovodstva! Ostavku na članstvo u Upravnom odboru crno-belih u utorak je podneo Novak Nedić, inače visoki funkcioner Srpske napredne stranke.

Prema Nedićevim rečima, razočaran je stanjem u klubu iz Humske 1 i retorikom iz poslednjeg saopštenja za javnost, zbog čega više ne vidi sebe zajedno sa čelnicima šestostrukog uzastopnog šampiona.  
„Kao čoveka koji voli i navija za Partizan boli me sve što se u poslednje vreme dešava u klubu, oko kluba i u vezi s njim. Stvara se loša atmosfera među igračima i navijačima, svakom izjavom i saopštenjem doliva se ulje na vatru. Zlonamernim, nesrećnim i nepromišljenim izborom poređenja vređa se sopstvena država i nama prijateljski narodi (poređenje sa nacističkom Nemačkom i Holokaustom)“, ističe Nedić, a prenosi Kurir.

Izabrane vesti

Iako je iz sveta politike, njemu je zasmetalo upravo preveliko uplitanje politike u sport.
Sportski radnici postaju političari u pokušaju. Oživljavaju se tek pomalo smirene strasti i mržnja među navijačkim grupama i frakcijama. Gospodske manire i viteško ponašanje zamenio je prostački jezik ulice onih koji bi trebalo da budu primer. Svaki poraz, sudijska greška ili povreda igrača dobijaju mistično značenje, a srpski sport prikazuje se kao velika teorija zavere. Stvarni problemi se uporno guraju pod tepih, a trivijalna pitanja i lični sukobi isplivavaju u prvi plan“.

Rivalitet Partizana i Crvene zvezde odavno je prešao granicu dobrog ukusa i to je prema Nedićevoj oceni jedan od razloga njegovog povlačenja.
Titula prvaka u 27. ligi Evrope, u borbi između sto 126. i 174. fudbalskog tima Evrope, pretvara se u borbu na život i smrt u kojoj, nažalost, ni prolivena krv, niti tragično izgubljeni životi nisu nepoznanica. Nikako da neko prvi pruži ruku pomirenja i započne sveopšte i trajno pomirenje crno-bele i crveno-bele Srbije. Mi bismo morali da budemo sportski prijatelji i zdravi rivali, nikako neprijatelji. Nadao sam se da ću marljivim radom pripomoći novim uspesima i pobedama. Nažalost, moja uloga se svela na ulogu pukog posmatrača dešavanja u rukovođenju klubom. Kako ne vidim smisao daljeg angažmana, a pogotovu posle poslednjih izjava, saopštenja i postupaka dela rukovodstva kluba, nemam drugog izbora osim da podnesem ostavku na mesto člana Upravnog odobra i na taj način se ogradim od svih dešavanja sa kojima se kao čestit, pristojan i vaspitan čovek ne slažem“, piše u saopštenju Novaka Nedića.

(FOTO: Star sport)


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanNovak Nedić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara