""
""

Kada to kaže najbolji svih vremena: Poraz od Srbije baš boli

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.08.16. | 02:24

Došao je da donese jedinu medalju koja im nedostaje, ali je naleteo na srpsku furiju

Četiri olimpijska odličja ima američka ženska odbojkaška reprezentacija. Ali nijedno nije zlatno. Tri srerbne i jedna bronzana medalja su najveći olimpijski dometi Amerikanki. Pre četiri godine su zastale u finalu protiv Brazilki.

Izabrane vesti

Ovog leta je izgledalo da je  - sad ili nikad. Sve je bilo posvećeno osvajanju olimpijskog zlata. Još kad su Brazilke ispale u četvrtfinalu, Amerikanke su verovatno pomisilile „to je to“. Pogtovo što im je prepreka na putu za finale bila Srbija koju su nadigrale u grupnoj fazi.

Koliko sanjaju o olimpijskom zlatu najbolje govori i potez posle Igara u Londonu 2012. godine. Na selektorsku funkciju je imenovan zvanično najbolji odbojkaš 20. veka. Prema tome i najbolji svih vremena - Karč Kiralji. Čovek koji je tokom igračke karijere osvojio dva olimpijska zlata sa američkom reprezentacijom, a potom i još jedno u odbojci na plaži po čemu je unikat u istoriji ovog sporta. Rođeni pobednik i šampion je trebalo da Amerikanke kao trener popenje na sam vrh. Već posle dve godine rada je uspeo da to uradi na Svetskom prvenstvu kada je osvojeno prvo mesto. Rio je trebalo da bude kruna. Ali naleteo je na Srpkinje, nadmudrio ga je Zoran Terzić, porazile su ga Tijana, Brankica, Maja, Jovana, Milena, Silvija... Uzalud je pumpao samopouzdanjem svoje igračice govorima na tajm-autima kada je  grmeo „Mi smo Amerika, mi pobeđujemo“.

Legendarni as nije krio da ga je ovaj poraz mnogo zaboleo...
„Taj poraz baš sada je duboko razočaranje. Seče nas duboko. To je vrlo bolno, ali i to je u redu. Kada ti je toliko stalo, biće. Svarićemo to, neko vreme ćemo žaliti. Došli smo se da obavimo težak posao za SAD i vratićemo se jači da se kroz 48 sati borimo za bronzanu medalju“, rekao je posle meča.

Amerika ne pobeđuje uvek.

(FOTO: Action images)


tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija SrbijeRio 2016OI Rio 2016.OdbojkaKarč Kiralji

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara