"Ne može ništa bez Mesija: Tevez"
"Ne može ništa bez Mesija: Tevez"

JUŽNOAMERIČKE KVALIFIKACIJE: Čileanska mašina pregazila Limu, Urugvaj se iživljavao na Kolumbiji, Argentina je nula bez Mesija! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 14.10.15. | 09:55

Sjajni tandem Sančez - Vargas uništio Peru, Gaučosima samo bod u Asunsionu, a Ekvador je ozbiljan kandidat za plasman na Mondijal u Rusiji

Ne može ništa bez Mesija: Tevez

Argentina ne može bez Lea Mesija! To je jasano posle gostovanja Gaučosa u Asunsionu gde su osvojili mršav bod u meču protiv Paragvaja (0:0). Nakon startnog poraza od Ekvadora u Buenos Ajresu (0:2), ovo je novi udarac za posrnuli tim Herarda Martina, koji ne liči na ozbiljnu selekciju.

Izabrane vesti

Bez Lea Mesija i Kuna Aguera, ali i bez igre, Argentina je opet kiksirala protiv jakog i hrabrog rivala. Ponovo je ispoljila staru boljku, nedostatak tačnih pasova, a predvođena hukom od 30.000 ljudi domaća selekcija mogla je već na startu do prednosti. Serhio Romero sačuvao je gol Gaučosa nakon pokušaja Nestora Ortigoze i Derlisa Gonzalesa.

Oba tima igrali su sa pojačano defanzivom i na kontre, a u toj igri uglavnom na sredini terena bolje se snašao domaćin, koji je neutralisao pas igru gostiju. Najbolju šansu ipak je propustila Argentina nakon što je Anhel Di Marija ukrao loptu Samudiu, poslužio Teveza, a ovaj pucao preko gola. Golmana Antonija Silvu do kraja prvog poluvremena ugrozio je i Laveci koji ga ipak nije savladao iz dva pokušaja.

U drugom poluvremenu Paragvaj je pretio preko Bariosa i Lezkana, a upravo je ovaj drugi propustio lepu priliku početkom drugog dela, posle odličnog kontranapada. To je, ujedno, bila i najbolja prilika za domaćina u nastavku, dok je Argentina mogla do gola u finišu, kada je u kontri Dibala izašao pred Antonija Silvu, ali je golman Paragvaja sačuvao mrežu i doneo bod svom timu.   

Ako u Asunsionu nije bilo golova, videli smo ih u Limi gde je šampion Južne Amerike savladao Peru sa 4:3 u jednom od najuzbudljivijih mečeva ove runde. Aleksis Sančez i Eduardo Vargas ponovo su predvodili razigrane Čileance, koji su sa stroprocentnim učinkom posle dva kola na deobi prvog mesta sa Urugvajem i Ekvadorom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Čile je dominirao od starta, a posao im je bio olakšan od 23. minuta kada je isključen Kristijan Kueva. Nesuđeno pojačanje Crvene zvezde napravilo je glupos, gađao je loptom Horhea Valdiviju pa mu je sudija odmah pokazao crveni karton. 

Aleksis Sančez je otvorio seriju golova u sedmom, a vrlo brzo, već u 10. minutu Dežferson Farfan je poravnao rezultat. Čile je bio bolji, ali je u 35. usledio novi šok. Argentinski sudija Pitana pokazao je na belu tačku, a siguran realizator bio je opet Farfan za 2:1. Odgovor Čileanaca bio je brz i konkretan. Vargas je u 41. poravnao na 2:2, a samo tri minuta kansije Sančez je drugim golom na meču doneo prednost šampionima pre dodlazak na odmor – 2:3.

Brza igra Čileanaca u nastavku rezultirala je još jednim golom, koji je opet postigao Eduardo Vargas u 49. minutu i nakon toga je bilo jasno da bodovi putuju u Santijago. Iskusni Gerero je u drugom minutu nadoknade postigao utešni gol za domaćine koji su posle dva kola na začelju tabele sa dva poraza, bez osvojenog boda.

Derbi ove runde odigrali su u Montevideu Urugvaj i Kolumbija. Domaćin je bio ubedljiv, slavio je sa čak sa 3:0 i probio se na čelo tabele južnoameričkih kvalifikacija. Dijego Godin je doveo Uruse u vođstvo u 34. minutu, a u nastavku su Dijego Rolan u 51. i Abel Erandez u 84. stavili tačku na sjajnu partiju.

Nemoć Kolumbije na ovom meču najbolje oslikava crveni karton Kvadrada koji je zaradio u poslednjim trenucima utakmice... 

Loš utisak sa starta kvalifikacija uspeo je da popravi Brazil koji je u Fortalezi stigao do trijumfa nad Venecuelom od 3:1. Razigrane Karioke predovdio je sjajni Vilijan koji je prvi gol postigao već posle 35. sekundi igre. Isti igrač je pred kraj prvog poluvremena povećao na 2:0, i izgledalo je da Brazil ide ka laganim bodovima. 

Iako se mislilo da će Karioke konačno odigrati meč bez primljenog gola, Kristijan Santos se u 64. minutu pobrinuo da im bar malo pokvari taj plan jer je smanjio na 1:2, ali je nešto kasnije pogodak Rikarda Oliveire u 73. označio definitivan trijumf Karioka, prvi u kvalifikacijama za Mondijal 2018.

Ekvador je zabeležio i drugu pobedu. U meču odigranom više u vaterpolo uslovima savladao je Boliviju sa 2:0, a golove su u poslednjih deset minuta postigli Miler Bolanjos i Felipe Kaisedo.

REZULTATI 2. KOLA:

Ekvador – Bolivija 2:0 (0:0)
/Bolanjos 81, Kaisedo 90+3. penal/

Urugvaj – Kolumbija 3:0 (1:0)
/Godin 31, Rolan 51, Ernadez 84/

Paragvaj – Argentina 0:0

Brazil – Venecuele 3:1 (2:0)
/Vilijan 1, 42, Oliveira 73 – Santos 64/

Peru – Čile 3:4 (2:3)
/Farfan 10, 36. penal, Gerero 90+ 2 – Sančez 7, 44, Vargas 41, 49/

PLASMAN: Urugvaj, Ekvador, Čile po 6, Paragvaj 4, Brazil i Kolumbija po 3, Argentina 1, Peru, Venecuela, Bolivija 0.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action Images)


tagovi

svetsko prvenstvo rusija 2018PeruParagvajmeđunarodni fudbalLionel MesiJužna AmerikaEduardo VargasČileBrazilBolivijaArgentinaAleksis Sančez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara