"Josović protiv Gogue na finalu Kupa"
"Josović protiv Gogue na finalu Kupa"

Josović zbog dopinga dve godine van fudbala

Vreme čitanja: 1min | uto. 02.08.16. | 21:59

Žestoka kazna levom beku Javora

Josović protiv Gogue na finalu KupaAntidoping agencija Srbije je objavila rezultate testova, a Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije posle toga nije imala kud, osim da žestoko kazni Ivana Josovića. To je i učinila.

Odlukom pomenutog organa, levi bek Javora suspendovan je na dve godine, jer je na finalu ovogodišnjeg kupa, protiv Partizana, igrao pod dejstvom nedozvoljenih supstanci.

Izabrane vesti

Podsetimo, Ivanjičani su u borbi za trofej, 11. maja poraženi od Partizana u Gornjem Milanovcu (0:2).
Za težak prekršaj dopinga predviđena je kazna do četiri godine, koja može da se ublaži na dve godine ukoliko komisija smatra da nije postojala namera. Upravo je to bio slučaj kod Josovića, koji je prisustvo tog diuretika objasnio greškom lekara na čiju preporuku ga je koristio. Zato je doneta odluka da bude kažnjen sa dve godine zabrane igranja fudbala“, prenose Večernje novosti reči Žarka Stevanovića, predsednika Disciplinske komisije FSS.

Pomenuti organ je zbog, kako je navedeno, nedostatka dokumentzacije, odložio odluku o težini kazne za Crvenu zvezdu, zbog korišćenja pirotehničkih sredstava na premijeri novog prvenstva protiv Napretka.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Žarko StevanovićSuperligaSrbijaJavorIvan JosovićDisciplinska komisija FSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara