""
""

Jogo bonito Zvezdinih omladinaca: Romanić x2, Joveljić x2! Ali Brodarac ne da prednost...

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.04.17. | 14:17

Crveno-beli deklasirali Mačvu (7:1), tim sa Starog Sajmišta pobedio u Jagodini (4:2)...

Dve poslednje utakmice - 13 datih i dva primljena gola! To je učinak omladinaca Crvene zvezde koji su danas na Marakani deklasirali slabašnu Mačvu iz Šapca (7:1). Ipak, pet kola pre kraja prvenstva Brodarac ima i dalje tri boda više, pošto je slavio u Jagodini (4:2). I to posle preokreta.

Izabrane vesti

Seniori Crvene zvezde se muče, daju povoda navijačima da komentarišu jedva solidne partije, ali zato omladinski tim ruši sve pred sobom. I ostavlja utisak moćnog kolektiva. Danas je ekipa Jovana Stankovića u Ljutice Bogdana pružila navijačima praznik za oči. Bio je to pravi Jogo bonito protiv objektivno slabijih Šapčana. Igra iz prve, pete, driblinzi Veljka Nikolića, makazice Dejana Joveljića, karakteristični proboji Juga Stanojeva... Svega je bilo u igri Crvene zvezde koja je mogla da postigne i dvocifreni broj golova.

Već na poluvremenu crveno-beli su imali velikih 3:0. Strelci su bili Luka Ilić, Jug Stanojev i Lazar Romanić (pogodio još jednom u drugom poluvremenu). Ponovo je dirigentsku palicu u rukama imao Veljko Nikolić, ponovo je odbranom komandovao smireni Slađan Rakić. A kada se činilo da će Zvezda spustiti gas, na nejke koske fudbalera Mačve naklatio se Dejan Joveljić.

Najtalentovaniji napadač u Zvezdinoj omladinskoj školi dobio je šansu umesto Stanojeva i pokazao koliko je željan igre posle pauze. Povremeno je demonstrirao da se vraća u prepoznatljivu formu, pošto je dva gola Šapčanima spakovao za pet minuta. Imao je i sjajan pokušaj makazicima, zatim ga je i prečka posle udarca glavom odvojila od het-trika. U strelce se upisao i Aleksa Terzić.

Međutim, i pored Zvezdine demonstracije sile Brodarac je sačuvao kapitalnu prednost od tri boda. Ekipa sa Starog Sajmišta gubila je na poluvremenu u Jagodini, ali je u nastavku totalnom ofanzivom skršila otpor Ćurana. Dva gola je postigao Dražić, a mrežu domaćeg sastava još su pogađali Lazar Kojić i Pešić - 2:4.
"Psihološki jako teška utakmica za nas, ali uspeli smo da okrenemo rezultat. Dominirali smo i u prvom poluvremenu, ali smo promašili tri čiste šanse, pogodili smo i stativu. U nastavku smo izvršili veliki pritisak i to nam se isplatilo", raportira trener Brodarca Ivan Jević.

U narednom 26. kolu Brodarac na svom terenu igra protiv Radničkog iz Niša, dok crveno-beli gostuju OFK Beogradu.

Tabela posle 25. kola: Brodarac 62, Crvena zvezda 59, Partizan 54, Voždovac 48, Čukarički 44...

PIŠE: Darjan Nedeljković


tagovi

SuperligaSrbijaOmladinska liga SrbijeFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara