"Kostja Mušidi"
"Kostja Mušidi"

Jedan od najtalentovanijih igrača Evrope stiže u Megu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.05.16. | 16:35

Najbolji igrač nezvaničnog prvenstva sveta za juniore Kostja Mušidi prvo pojačanje tima iz Sremske Mitrovice

Kostja Mušidi

Posle najblistavije sezone u klupskoj istoriji, osvajanja Kupa Radivoja Koraća i plasmana u finale Jadranske lige filozofija rada u Mega Leksu se ne menja. Klupski planovi ostaju nepromenjeni i jasni - razvoj mladih i perspektivnih igrača nema alternativu! Zbog toga je samo dan nakon definitivnog poraza u polufinalu srpskog šampionata od Crvene zvezde tim iz Sremske Mitrovice dobio prvo veliko pojačanje. U pitanju je jedan od najtalentovanijih evropskih igrača trenutno i momak o kojem bruji ceo Stari kontinent - Kostja Mušidi!

Izabrane vesti

Ovaj 18-godišnji bek nedavno je proglašen za najkorisnijeg igrača turnira Albert Švajcer, odnosno nezvaničnog prvenstva sveta za juniore, a upravo je on bio glavna karika nemačke reprezentacije koja je na putu do zlata dva puta porazila reprezentaciju Srbije - u grupi i finalu. 

Njegovu igru krase izuzetna brzina, snajperski precizan šut i odličan pregled igre, a ujedno je atleta kakvog zahteva moderna košarka. Mušidi je sezonu za nama proveo u francuskom Strazburu, ali je odlučio da je za njegovu karijeru neophodno da promeni sredinu i pronađe klub koji će mu dati veliku minutažu. Mega Leks je postao logičan izbor. 

Mušidi nije prvi igrač koji će francusko prvenstvo zameniti igranjem u Jadranskoj ligi, pošto su prošlog leta dres Mege zadužili francuski talenti Timoti Luvavu i Alfa Kaba

Ozvaničenje saradnje očekuje se u najskorijem vremenskom periodu, a zanimljivo je da se Mušidi čak pohvalio na društvenim mrežama kako će uskoro doći u Srbiju. 

(FOTO: Prinscreen Via Youtube)


tagovi

SrbijaMega LeksKostja MušidiJadranska liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara