""
""

Đilas ukazao na veliki problem: Superliga bi mogla da bude transformisana zbog Evrolige i ABA lige!

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.02.16. | 14:01

"Superligu bi klubovi trebalo da igraju u dve grupe po četiri tima i da ne bi bilo vremena da napravimo takmičenje od osam timova sa dvokružnim sistemom", rekao je prvi čovek KSS

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Niša)

Izabrane vesti

Košarkaška Superliga Srbije još nije ni startovala, a već postoje veliki problemi za koje rešenje mora da se pronađe što pre. Na sednici Skupštine Košarkaškog saveza Srbije održanoj danas u Nišu prvi čovek Saveza Dragan Đilas predstavio je svim članovima problematiku koja se tiče nezgodnog kalendara takmičenja do kraja sezone.
"Veliki problem predstavlja veliki broj takmičenja, pošto Crvena zvezda ima izgledne šanse da se plasira u četvrtfinače Evrolige, dok postoji šansa da taj klub zajedno sa Mega Leksom učestvuje i u finalu plej-ofa Jadranske lige. Problem koga svi treba da budemo svesni je kalendar takmičenja u sledeća tri ili četiri meseca. Kako stvari stoje, Superligu bi klubovi trebalo da igraju u dve grupe po četiri tima i da ne bi bilo vremena da napravimo takmičenje od osam timova sa dvokružnim sistemom", rekao je Đilas i nastavio:
"Međutim, sve te stvari odraziće se i na takmičenje i u ovoj i u sledećoj godini. Ne želim da prejudiciram šta će se događati sa ABA ligom, ali naša domaća liga polako ali sigurno postaje sve značajnija. Mislim da će u narednom periodu KSS i KLS zajedno morati da rade na jačanju te lige".

Predsednik KSS ukazao je odmah zatim na još jedan vrlo važan detalj.
"Čak u slučaju i da se naši klubovi ne plasiraju u finale ABA lige, a da Zvezda igra Top 8, mi dolazimo u situaciju da pauza između početka Superlige za neke klubove traje i mesec dana. Mislim da to nije korektno prema klubovima koji bi trebalo da drže tim mesec dana u takmičarskom pogonu bez takmičarske utakmice".

Tu, ipak, nije bio kraj izlaganja.
"Istovremeno, polufinale ABA lige, koje je na programu u drugoj polovini marta igra se a da se ne zna šta ono zaista donosi. Da li će se iz Jadranske lige ići jedan u Evroligu, da li će uopšte iko ići, a postoji mogućnost da se Evroliga proširi na 24 ekipe, pa ćemo onda biti u situaciji da se tek ne zna ko će ići u takmičenje. Mislim da KSS ima obavezu da gleda naše takmičenje i klubove, što bi trebalo da bude prvi cilj. Moja konkretna ideja je da vidimo da napravimo kalendar koji će omogućiti našoj ligi normalan rad u takmičenju od osam timova. Znamo kakvi su rokovi, ali mislim da možemo doći do prihvatljivih termina u potpuno regularnoj ligi. I posebno da se izbegne mogućnost da se domaća liga igra u dve grupe".

Takođe, na Skupštini je Dušan Projović izabran za potpredsednika Saveza zaduženog za takmičenje. Dejan Tomašević će od sada i zvanično biti generalni sekretar, pošto je do sada bio vršilac dužnosti na istoj funkciji.

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaFK PartizanMega LeksKošarkaški savez SrbijeKošarkaška SuperligaKLSJadranska ligaDragan ĐilasFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara