""
""

Hrvati pucaju od samopouzdanja: Bolji smo, moralo je i ubedljivije! Znamo samo za napadački fudbal

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.06.16. | 18:26

Kapiten Srna i sjajni Luka Modrić posle pobede nad Turskom najavljuju da se Hrvatska neće braniti i da je ovo tek početak

Sjajan utisak je ostavila Hrvatska na startu Evropskog prvenstva. Kocaksti su minimalno savladali Tursku, ali su joj održali čas fudbala i mogli da slave još ubedljivije. Dva puta su pogađali okvir gola, promašili još neke sjajne šanse i pravo je čudo kako nisu poslali još koju loptu iza leđa turskog golmana Babakana.

Izabrane vesti

Čak i kada su vodili, Hrvati se nisu branili i nastavili su da napadaju celo drugo poluvreme. Kapiten Srna ističe da je to bio plan.
“Najbitnija je pobeda. Posebno u prvoj utakmici. Ovo nam puno znači, ovo je veliki korak. Ipak, treba da ostanemo na zemlji. Pokazali smo danas koliko možemo i šteta je što nismo postigli još dva-tri gola. Delovali smo jako dobro u odbrani i napadu. Turska je imala samo jednu pravu šansu”, rekao je Srna posle meča.

Iako Hrvate očekuju ozbiljniji ispiti u preostala dva meč grupne faze protiv Španije i Češke, kapiten najavljuje ofanzivnu igru.
“Ako se povučemo to nije Hrvatska, mi smo pravi kada imamo loptu u nogama. To smo kazali jedni drugima u svlačionici”.

Igrač utakmice Luka Modrić takođe žali što trijumf nije bio ubedljiviji...  
Od početka smo ušli kako smo se dogovorili i onako kako znamo. Videlo se to na terenu, bili smo mnogo bolja ekipa od Turske. Istina je da smo se na poluvremenu dogovorili kako bi bilo pogubno da se povučemo. Stvorili smo mnogo šansi u nastavku, pogodili tri stative i više od toga nismo mogli da tražimo. Mogli smo da damo još bar tri pogotka, ali najbitnije je da smo se napunili samopouzdanjem.  Nismo bahati ni prepotentni, ovo je tek početak i prva utakmica. Moramo ovako da nastavimo”, rekao je Luka Modrić i kratko prokomentarisao majstorski gol kojim je doneo pobedu:
“Pogodio sam je volejom jako dobro. Sreća da je ušlo”. 

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalreprezentacija HrvatskeLuka ModrićHrvatskaeuro 2016Darijo Srna

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara