""
""

Hrvati imaju tri verzije tima za meč sa Srbijom, Mihinih startnih 11 već provalili

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.03.13. | 11:19

Jutarnji list navodi da je selektor Štimac u dilemama kojim igračima da ukaže šansu u prvoj postavi u meču decenije, a kao najveće probleme navodi slabu formu Modrića, Badelja i Perišića

 

Izabrane vesti

Kako se približava duel Hrvatske i Srbije an Maksimiru tako se polako postavlja i ptanje: za koje timove će se odlučiti selektori Igor Štimac i Siniša Mihajlović? U hrvatskim medijima su već počele spekulacije, a zagrebački Jutarnji list tvrdi da Štimac u glavi ima tri verzije prvih 11 kojih bi mogao da suprostavi Srbiji.

Strateg Kocakstih je u problemu pto se tiče forme nekih igrača koji ili igraju slabo ili uopšte ne igraju u svojim klubovima. Reč je Perišiću koji je iz Borusije otišao u Volfsburg zbog minutaže, ali ni tamo nema bitnu ulogu. Takođe, Hravte brine i slaba forma Luke Modrića u Realu i Milana Badelja u Hamburgu. Dilema je i koga upariti sa nedodirljivim Ćorlukom u štoperskom tandemu: Šimunića, Lovrena ili Šildenfelda?

Na ta pitanja Igor Štimac će tražiti odgovor u maksimirskom kampu, zatvorenom za oči javnosti. Samo će prvi dan priprema biti otvoren za javnost, a onda će Hrvati trenirati na zatvorenom Dinamovom stadionu kako bi se što bolje sakrili od izaslanika Siniše Mihajlovića.

Od tri verzije hrvatskog tima za okršaj sa Orlovima, najviše se potencira ova:
Pletikosa - Srna, Ćorluka, Šimunić, Strinić - Rakitić, Modrić, Vukojević, Perišić - Eduardo, Mandžukić.

U ovoj verziji najproblematičniji je Ivan Perišić koji ima probleme sa formom i povredama.

Druga varijanta je najofanzivnija, a Hrvati bi prema njoj igrali u sistemu 3-4-2-1 s tim što bi Badelj istisnuo Vukojevića iz prvih 11, a Šildenfeld bi uleteo umesto Perišića na čije mesto bi iz odbrane bio prekomandovan Srna. Taj tim bi izgledao ovako:
Pletikosa - Ćorluka, Šildenfeld, Lovren - Srna, Modrić, Badelj, Strinić - Rakitić, Eduardo (Samir) - Mandžukić.

Postoji i treća varijanta, koja je defanzivno orijentisana. Taj tim bi igrao u sledećem sastavu:
Pletikosa - Srna, Ćorluka, Šimunić, Lovren - Rakitić, Modrić, Badelj, Strinić - Eduardo, Mandžukić.

Ovo je sastav koji nudi strpljenje i sastav koji govori da Štimac respektuje Srbiju i da neće srljati ka pobedi.

Hrvati se bave i srpskim timom, pa tako navode da se kod Mihajlovića praktično sve zna i da je samo nepoznanica da li će igrati Dejan Stanković. Oni tim Srbije za Maksimir vide ovako:
Stojković - Ivanović, Subotić, Nastasić, Kolarov - Kuzmanović (Stanković), Ignjovski - Tošić, Đuričić, Tadić - Đorđević.

Ostaje da se vidi da li je ovo sve deo taktike Igora Štimca da zamaže oči rivalu ili su hrvatski novinari zaista uspeli da nešto nanjuše. 


tagovi

Hrvatskahrvatska protiv srbijeIgor ŠtimacKvalifikacije za SP 2014fudbalska reprezentacija Srbijereprezentativni fudbalSiniša MihajlovićSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara