""
""

Holanđani u ambisu, kapiten Roben besan na glupog saigrača

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.09.15. | 11:19

Kapiten reprezentacije Holandije ne može da opravda Bruna Martins Indija koji je ostavio reprezentaciju na cedilu

Kriza drma reprezentaciju Holandije koja je prvi put posle 2002. u ozbiljnoj opasnosti da propusti jedno veliko takmičenje. Očajan start u kvalifikacijama za EP u Francuskoj narednog leta očigledno nije bio slučlajnost i prolazna boljka Holanđana koji se sve više muče u kvalifikacijama.

Izabrane vesti

Sinoć su poraženi od Islanda. Drugi put u ovim kvalifikacijama su Islanđani uzeli meru Holandiji. U dva meča Lale nisu postigle ni gol protiv Islanda. Momci sa ostrva u Atlantiku sada suvereno drže prvo mesto u grupi i potreban im je jedan bod iz naredna tri meča da osiguraju plasman na EP. Holanđani su tek treći sa samo 10 bodova iz sedam mečeva. Samo u teroiji mogu da prestignu Islans i Češku na prva dva mesta u grupi. Ostaje im treće mesto koje vodi u plej-of, ali ni tu nisu sigurni.

Imaju samo bod više od četgvrtoplasirane Turske kojoj gostuju u nedelju. Ako izgube, onda su zaista u velikoj opasnosti da se ne nađu na EP.

Atmosfera u reprezentaciji je naelektirsana, a kapiten Roben je kivan na defanzivca Bruna Martins Indija koji je crvenim kartonom učinio medveđu uslugu saigračima meču protiv Islanda.
„Kao kapiten ću uvek stati uz moje saigrače. Ali u njegovom slučaju ne mogu da kažem ništa drugo nego da je napravio ogromnu glupost i da nas je ostavio na cedilu. Stvarno sramota“, rekao je vidno nervozni Roben.

As Bajerna ističe da su šanse za EP i dalje tu.
„Treće mesto i dalje imamo u rukama. To znači plej-of. Iako smo razočarani, šanse postoje“, rekao je Roben.

Poslednje veliko takmičenje nkoje nsu Holanđani propustili bio je Mundijal 2002. godine. Tada je Luj van Gal „uspeo“ nemoguće. Zauzeo je treće mesto u grupi sa Portugalom i Irskom iako je u ekipi imao Van der Sara, Stama, van Bomela, Overmarsa, Klajverta, van Nistelroja, Davidsa, Sedorfa, braću De Bur, Makaja, Haselbajnka, Van Hojdonka, Kokua... 

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalreprezentacija HolandijeKvalifikacije za EURO 2016HolandijaBruno Martins IndiArjen Roben

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara