""
""

Hamburger našao trenera! Biće šou, biće GG3+ svakog vikenda

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.09.16. | 23:28

Ekspresno doveden Labadijin naslednik

Nije dugo trebalo čelnicima Hamburgera da pronađu novog šefa stručnog štaba posle današnjeg otkaza Brunu Labadiji. Novi trener bivšeg evropskog šampiona je 47-godišnji Markus Gizdol.

Izabrane vesti

Klub sa severa Nemačke je večeras potvrdio imenovanje Gizdola, a sutra će biti obavljena i zvanična promocija. On dolazi sa zadatkom da prekine crnu seriju koja traje od poečtka sezone. Hamburger ima samo jedan bod i četiri uzastopna poraza.

Iako su protiv favorita poput Bajerna i Leverkuzena pružili dobar otpor i nisu razočarali u tim mečevima, fudbaleri Hamburgera su podbacili u porazima od novajlija Frajburga i pogotovo Lajpciga koji ih je dekalsirao, pa su Labadiji dani bili odbrojani pre duela sa Bavarcima.

Novi trener Gizdol jedino iskustvo samostalnog rada u Bundesligi ima kao trener Hofenhajma na čijoj klupi je proveo 18 meseci. U prvoj sezoni je došao pred kraj i nije imao vremena za neki poseban utisak, ali je u drugoj (2014/15) postao prepoznatljiv po igri na gol više pa su Hofenhajmove utakmice bile praznici fudbala sa čestim goleadama. Gizdolovi zabavljači iz Hofenhajma su tu sezonu završili sa gol-razlikom 70:72 što je bio rekord Bundeslige!

Ipak, u trećoj smeni je dobio otkaz posle lošeg starta i tada ga ja zamenio Hub Stevens. Odaje mu se priznanje i da je imao veliku ulogu u afirmaciji igrača poput Roberta Firmina i Kevina Folanda koji su kasnije prodati za veliki novac, kao i aktuelnog Hofenhajmovog kapitena i nemačkog reprezentativca Sebastijana Rudija.

Ipak, u Hamburgeru ga čeka primarni zadatak da počne što pre osvajati bodove kako bi slavni klub izbegao novu sezonu borbe za opstanak. Način na koji će to raditi za sada nije bitan. Ugovor je potpisao do leta 2017. godine.

(FOTO: Action images)


tagovi

NemackaMarkus GizdolHamburgerEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara