Mendi
Mendi

Gvardiola ne kupuje novog levog beka, ali zato desnog šalje u Inter

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.04.19. | 18:47

Mendi ostaje u Sitiju, Danilo pristao na 1.000.000 evra manju platu

Ako uopšte postoji nešto što je sigurno kad je Mančester Siti u pitanju onda je to da u predstojećem prelaznom roku neće kupovati levog beka. Do takvog saznanja došao je ugledni Skaj sport, uveravajući da su na Etihadu odlučili da se oslone na Bendžamija Mendija, iako je reprezentativac Francuske sklon povredama.

Otkako je stigao iz Monaka, Mendi je dvaput operisan. Najpre su mu stradali prednji ukršteni ligamenti desnog kolena, da bi kasnije imao problema sa levim meniskusom, zbog čega je, kad se sve okolnosti imaju u vidu, odigrao tek 24 utakmice za dve sezone. U međuvremenu je Pep Gvardiola krpio poziciju levog beka dešnjakom Danilom, potom vezistom Fabijanom Delfom, da bi se u završnici ove sezone oslonio na Oleksandra Zinčenka. Čak je tvrdio dvaput od početka 2019. da će klub razmotriti da li da dovede još jednog levog beka, ali je od te ideje odustao i želi da pruži šansu Mendiju.

Izabrane vesti

Samo da ovaj bude zdrav. A kad je fit može i te kako da bude od koristi, jer u stilu igre kakav Pep forsira Francuz je sposoban da se ponavlja, ubacuje iz drugog plana i ne samo da zna da sačuva igrača, već je koristan i na protivničkoj polovini. O tome svedoči čak šest asistencija u ove dve sezone, iako nije igrao redovno. Takav učinak, primera radi, samo je za jednu asistenciju skromniji od vezista Liverpula – sa kojim se bori za titulu - Fabinja, Vajnalduma, Kejte i Hendersona, koji zbirno imaju 84 meča i samo pet dodavanja za gol.

Gvardiola će, ipak, ostati bez jednog beka, jer se prema poslednjim informacijama Danilo dogovorio o selidbi u Italiju. Bivši fudbaler Porta i Real Madrida na pragu je Intera, sa kojim je postigao usmeni dogovor. Svestan da u Mančesteru ne igra, Danilo je pristao na 1.000.000 evra manju platu (umesto 4.500.000 zarađivao bi 3.500.000) i sad se samo čeka da klubovi obave svoje.

Milanski velikan je poslao u Englesku ponudu tešku 15.000.000 evra, međutim, u Mančesteru ne žele odmah da odgovore, posvećeni su finišu sezone i trci za odbranu šampionskog naslova, ali se očekuje da puste Brazilca, pogotovo što je na njegovom mestu neprikosnoven Kajl Voker. Pitanje je samo da li žele više novca ili je ovih 15.000.000 evra dovoljno.

FOTO: Reuters


tagovi

DaniloBenžaman MendiPep Gvardiola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara