"Gol Džeka Vilšira"
"Gol Džeka Vilšira"

Gruvalo je na Emirejtsu: Arsenal - Siti 2:2 (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.09.14. | 15:34

Siti je imao prednost od 1:0, ali je do boda stigao tek posle gola Demikelisa u 84. minutu

Gol Džeka VilširaMožda Arsen Venger ne zna da pronađe golgetera koji će redovno trpati mreže protivnika, ali je ostatak ekipe skockao cakum-pakum, pa je u derbiju četvrtog kola Premijer lige nagrađen remije sa aktuelnim šampionom i maltene savršeno selektiranim timom Mančester Sitija - 2:2. posle ludog drugog poluvremena.

Istina, Arsenal je dobro i ušao u meč i u uvodnim minutima bio daleko bolji rival na terenu. Imao je i nekoliko solidnih prilika, a najbolju je svakako propustio novajlija Dani Velbek, koji je bio sam pred golmanom rivala, ali je iz izgledne šanse tukao u stativu.

Izabrane vesti

Euforija nastala među pristalicama londonskog kluba posle dva gola Velbeka za Englesku na gostovanju kod Švajcarske naprasno je splasnula. U očima navijača Arsenala video se strah – još jedan napadač kojem za gol treba previše prilika.

Sa druge strane, Siti u svojim redovima ima možda i najboljeg egzekutora u Premijer ligi – Serhija Aguera. Čim je odbrana Arsenala dozvolila Hezusu Navasu da probije po desnom beku i uputi prizeman centaršut ka petercu sjajni Argentinac se, kao i uvek, našao tačno tamo gde treba.

Postavio je nogu i kaznio domaćina za sve promašaje.

Međutim, kada je počelo da izgleda da je duh Tobdžija slomljen i kada je Siti počeo sve više da pritiska gol protivnika, Vengerovi puleni su odgovorili na najbolji mogući način. Džek Vilšir pre svih.

Engleski reprezentativac je prvo napravio smešnim Gaela Klišija i potom maestralno lobovao Džoa Harta za izjednačenje, da bi samo 10 minuta kasnije glavom izbacio Aleksisa Sančeza iza odbrane Građana. Čileanac je uhvatio dobar volej – Hart je bio nemoćan.

Preokret!

Ispostavilo se, ipak, da je ključni trenutak utakmice bila odluka Manuela Pelegrinija da u 77. minutu u igru uvede Aleksandra Kolarova, koji mu se odužio samo šest minuta kasnije kada je iz kornera sa leve strane gađao Martina Demikelisa u trepavicu.

Saigrač iz poslednje linije skočio je koliko je mogao i precizno gađao. Vojćeh Šćešni je imao tu loptu na ruci. Uzalud.

U samom finišu Siti je mogao i do celog plena, ali je udarac Kolarova uzdrmao stativu, okvir gola je i Lorana Košćelnog spasio autogola, dok je Šćešni paradom zaustavio opasan šut Edina Džeka, pa je Arsenal ostao jedini tim koji u ovoj godini nije izgubio ligašku utakmicu na domaćem terenu.

PREMIJER LIGA, 4. kolo:

Arsenal – Mančester Siti 2:2 (0:1)
/Vilšir 64, Sančez 74 – Aguero 29, Demikelis 83/

16.00: Čelsi – Svonsi
16.00: Kristal Palas – Barnli
16.00: Sautempton – Njukasl
16.00: Stouk –Lester
16.00: Sanderlend – Totenhem
16.00: Vest Bromvič Albion – Everton
18.30: Liverpul – Aston Vila

Nedelja:
17.00: Mančester junajted – Kvins Park Rendžers

Ponedeljak:
21.00: Hal Siti – Vest Hem

(FOTO: Action Images)


tagovi

Aleksandar KolarovAleksis SančezArsenalDani VelbekDžek VilširEngleskaEvropaMančester SitiMartin DemikelisPremijer ligaSerhio Aguero

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara