Tomas Dilejni
Tomas Dilejni

Gotovo! Borusija kupila kapitena Verdera za 24.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | sre. 30.05.18. | 20:10

Tomas Dilejni je treće pojačanje na Vestfalenu

Borusija iz Dortmunda je večeras kompletirala kupovinu još jednog fudbalera. Iz Nemačke stižu informacije da će u petak zvanično novi član Milionera postati i sjajni reprezentativac Danske Tomas Dilejni u sklopu kompletne rekonstrukcije koju sprovodi novi trener Švajcarac Lusijen Favr.

Biće to jedna od najboljih prodaja u istoriji Verdera, a zamenik kapitena Zelenih sa Vezera (nosio često traku u odsustvu Zlatka Januzovića) preseliće se na Vestfalen u transferu vrednom 24.000.000 evra plus 3.000.000 bonusa, ukoliko Borusija izbori plasman u Ligu šampiona sledeće sezone.

Izabrane vesti

Od završetka bundesligaške sezone traje nagađanje oko budućnosti Dilejnija, 26-godišnjeg univerzalnog veziste, koji je sjajno nastupao za Verder u proteklih godinu i po dana otkako je stigao iz Kopenhagena. Zeleni su za njegov dolazak u zimu 2017. izdvojili 2.000.000 evra, a pored Borusije za njegove usluge interesovali su se i premijerligaši, ali se ne navodi koji.

Sam fudbaler je pre nekoliko dana požurivao Verder da ga proda, pošto ga očekuje Svetsko prvenstvo u Rusiji, koje, kako kaže, može da uveća, ali i da smanji cenu, pa je rizik bivao veći kako je vreme odmicalo. Predstavnici dva kluba danas su se konačno dogovorili pa će u petak čitav posao biti ozvaničen, a Tomas Dilejni postati drugi najskuplje prodati fudbaler Verdera, iza Brazilca Dijega koji je svojevremeno otišao u Juventus za 27.000.000 evra.

Tomas Dilejni će biti treće pojačanje Borusije iz Dortmunda ovoga leta, posle golmana Marvina Hica (Augzburg, slobodan igrač) i Marijusa Volfa (Ajntraht, 5.000.000 evra).

Foto: Action Images


tagovi

Tomas DilejniLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara