""
""

Goreće južna pruga! Zvezda na vatrenom ispitu u Surdulici gde poraz nije viđen godinu dana

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.08.15. | 09:16

Crveno-beli i bez Ibanjeza moraju u meču burne predigre da pokažu da su sposobni da pobeđuju u kontinuitetu

Činjenica da Crvena zvezda prvi put gostuje u Surdulici duelu između domaćeg Radnika i crveno – belih dala je treću dimenziju. A nespretna izjava trenera kluba sa Marakane Miodraga Grofa Božovića o kravama pored puta samo je dodatno podgrejala atmosferu među i onako temperamentnim Južnjacima željnih dobrog fudbala. Mada je prepucavanje ljudi bliskih Radniku sa Grofom Božovićem imalo obrise petparačkog, aktuelni vicešampioni danas (17 časova, TV Arena 3) će spoznati šta znači termin vruće gostovanje u svom punom značenju.

Možda su se učenici Miodraga Grofa Božovića očeličili na svim ovosezonskim iskušenjima, možda su izvežbali pobednički karakter u preokretima protiv Voždovca i Čukaričkog, ali će danas imati sasvim drugačiji zadatak. Ako posle dva trijumfa podlegnu u Surdulici aktiviraće priče o tome kako nisu i dalji dostojni krajnje običnog zadataka – da pobeđuju u kontinuitetu. Koliko god Zvezda bila kvalitetnija od novog superligaša crveno-beli će se počešati tamo gde ih ne svrbi kada pročitaju podatak da Radnik nije poražen na svom bunjištu više od godinu dana. Stadion u Surdulici bio je neosvojiva tvrđava za sve rivala u prvoligaškom rangu, a vrelinu južnjačkog terena osetili su na svojoj koži igrači Borca i Vojvodine.

Izabrane vesti

Crveno-beli će biti značajno oslabljeni jer u postavi neće biti povrđenog Luisa Luča Ibanjeza. Ogorman hendikep za Zvezdu, ali možda i prilika za neke druge igrače da preuzmu odgovornost i izdignu se iznad proseka. Jer koliko god navijači bili opijeni partijom Argentinca mora da znaju da u ekipi u kojoj bek rešava utakmice nešto nije u redu.

Kombinovao je mnogo u prethodnim kolima Božović, ali je blizu idealnog mozaika. Dilema uoči meča u Surdulici jeste učešće tek pridošlog Holanđanina Mičela Donalda. Imao je visoki vezista malo vremena za inicijaciju, pa postoji ozbiljna mogućnost da ga Božović ostavi na klupi.

(11,00) Radnik (5,20) Crvena zvezda (1,25)

Ne bi bilo iznenađenje da se u startnu postavu vrati Aleksandar Katai koji se na klupi protiv Čukaričkog ohladio od avgustovskih vrućina. Samo je pitanje hoće li se van startne postave naći Idan Vered ili Saša Stojanović (u obe situacije Plavšić bi igrao na desnom boku).
„Od Vereda očekujemo mnogo više nego što je pokazao protiv Čukaričkog. Međutim, treba mu dati vremena. Nije se lako uklopiti u ekipu. Sa druge strane Plavšić je pokazao zašto je doveden u Crvenu zvezdu“, rekao je Božović.

Solidan bodovni učinak u prvih pet kola fudbalerima Radnika daje mogućnost da opušteni dočekaju veliku utakmicu. A u takvim situacijama papirnati autsajderi mogu najviše da pruže.
„Igrao sam više puta protiv Crvene zvezde. Znam da su to najlepše utakmice. Tom klubu se ne preti, ali ja verujem da će silni promašaji s početka prvenstva da nam se vrate protiv Zvezde“, rekao je bek Radnika Ljubo Baranin koga je Grof Božović okarakterisao kao glavnu opasnost (zbog čuvenog izvođenja auta).

Radnik - Crvena zvezda (17,00, TV Arena sport 3)
Stadion: Gradski u Surdulici
Sudija: Milorad Mažić

Radnik (4-2-3-1): Šejić - Đorđević, Baranin, Krstić, Milovanović - Ćulum, Arsić - F. Stojanović, Jovanović, Pejčić - S. Stojanović

Crvena zvezda (4-2-3-1): Rajković – Petković, Pavićević, Jovanović, Anđelković – Kovačević, Grujić - Plavšić, Stojanović, Katai – Vijeira.

(FOTO: Star sport)


tagovi

SuperligaSrbijaRadnikMiodrag Grof BožovićLjubo BaraninFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara