"Gufran"
"Gufran"

Francuski Njukasl: Stigli i Gufran i Sisoko

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.01.13. | 17:06

Svrake trenutno u sastavu imaju desetoricu Francuza...

GufranNjukasl nastavlja sa dovođenjem Francuza. Posle Metjua Debušija i Mapue Janga-Mbive, koji su takođe stigli u januaru, novi član Svraka je doskorašnji napadač Bordoa Joan Gufran. On je potpisao ugovor do leta 2017. godine.
„Veoma sam ponosan što sam postao član ovog fantastičnog kluba“, rekao je Gufran.

Gufran je u Njukastl stigao za 1,4 miliona funti, a glavni razlog ovako malog obeštećenja leži u činjenici da je ugovor napadača sa Bordoom isticao na leto i da bi Francuz napustio klub bez obeštećenja.
„Tokom ovih nekoliko godina uživao sam noseći dres Bordoa, ali svemu lepom dođe kraj i vreme je za nove izazove. A igrati za jedan od najvećih klubova u Engleskoj svakako je veliki izazov“, dodao je Gufran.

Menadžer Njukasla Alan Pardju bio je vidno uzbuđen i srećan zbog dolaska Gufrana.
„Joan dolazi u klub sa sjajnim pedigreom i, kao i sva ostala pojačanja, doneće mnogo klubu u nastavku sezone. Siguran sam da će se brzo adaptirati na novu sredinu“, rekao je Pardju.

Gufran je za Žirodince odigrao 179 utakmica i postigao 40 golova. Ljubiteljima fudbala u našoj zemlji poznat je kao Zvezdin dželat, s obzirom da je prošlog leta sa dva gola (drugi u 93. minutu iz penala) srušio evropske snove crveno-belih.

Njukasl je u međuvremenu doveo i desetog Francuza. Doskorašnji vezni igrač Tuluza Musa Sisoko postao je novi član. Ovaj 22-godišnji igrač povezivan je sa klubovima Premijer lige već neko vreme, ali su Svrake ipak odnele pobedu za njegov potpis.

Obzirom da je Sisokov ugovor u Tuluzu isticao na kraju sezone Njukasl ga je doveo za relativno male pare, samo 1,8 miliona funti.

Francuz je ugovor potpisao do 2018. godine i pridružiće se timu odmah posle lekarskih pregleda.

Sisoko je za tim Tuluza odigrao 191 meč i postigao23 gola.

Izabrane vesti

(FOTO: Action images)


tagovi

EngleskaEvropaJoan GufranPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara