""
""

Čempionšip: Premijer liga već otvara vrata Lisicama, KPR i Barnli u derbiju odigrali 3:3!

Vreme čitanja: 3min | sub. 01.02.14. | 18:31

Posle subotnjih okršaja Lester prvom pratiocu pobegao čak deset bodova...

Ako je neko uspeo da profitira posle velikog derbija u kojem su fudbaleri KPR i Barnlija odigrali vrlo uzbudljivu utakmicu bez pobednika (3:3), onda je to Lester, koji je pobedom nad Bornmutom u gostima (1:0) pobegao najvećim rivalima u borbi za prvo mesto na plus deset, odnosno plus 13.

Što se tiče utakmice Rendžera i Barnlija, viđena je jedna sjajna fudbalska predstava, prepuna uzbuđenja, u kojoj je domaćin dva puta vodio, a na kraju jedva došao do boda. Gosti su konstatno kažnjavali svaki loš potez rivala, napravili i preokret, a na kraju je nerešeni ishod bio potpuno merodavan.

Izabrane vesti

Hari Rednap je već u petom minutu morao da izvrši prvu izmenu - umesto Metjua Filipsa u igru je ušao Žunior Hojlet, a samo nekoliko trenutaka kasnije usledilo je veliko slavlje. Kevin Dojl je iskoristio asistenciju Nike Kranjčara i udarcem glavom sa nekih pet metara od gola matirao golmana gostiju za 1:0.

Domaćin je nastavio ofanzivu ka golu protivnika – šanse su imali Hojlet i Dojl, da bi u 24. minutu stigla kazna za sve promašaje. Tripije je probio po desnoj strani, uputio nisku loptu u srce šesnaesterca, gde se nalazio Ings, a ovaj je zatresao mrežu i izjednačio rezultat.

U 34. minutu KPR je ponovo poveo, a strelac je bio Ričard Dan, iz slične pozicije kao što je Ings, na suprotnoj stranio, postigao pogodak.

Rezultatom 2:1 završeno je prvo poluvreme, a na isti način na koji je počela utakmica startovalo je i drugo poluvreme. Ovog puta gosti su otvorili seriju, a strelac je bio Sem Vouks. A nedugo zatim usledio je potpuni preokret. Vouks je ponovo bio odlično tukao po lopti, matirao Grina i Barnliju doneo vođstvo rezultatom 3:2.

Dugo se domaćin mučio, tražio put do protivničkog gola, a u trenucima kada je voda lagano ulazila u uši gol je postigao Modibo Maiga, a ulogu asistenta preuzeo je Hojlet.

Priliku da postane potpuni heroj utakmice propustio je Kranjčar u 90. minutu, kada je njegov udarac sa peterca odbranio Hiton i tako pobrao sve zasluge za bod koji je Barnli osvojio u velikom derbiju.

Lisicama nije bilo lako protiv Bornmuta, međutim, za takve utakmice i takve situacije specijalista je legendarni Kevin Filips. Golgeter koji uskoro puni 41 godinu ušao je u igru u 73. minutu i samo osam minuta kasnije golom rešio pitanje pobednika za oduševljenje gostujućih navijača.

Lester je ovim trijumfom nastavio spektakularan niz pobeda, koji je sada već produžen na devet utakmica. Priznaćete, teško da ćete se setiti takvog slučaja u skorije vreme.

Do veoma važnih bodova u borbi za plej-of danas su došli i Blekburn i Reding, dok je Lids prekinuo seriju loših rezultata deklasiravši Hadersfild sa 5:1... 

ČEMPIONŠIP – 29. KOLO:

Subota:
KPR – Barnli 3:3 (2:1)
/Dojl 7, Dan 34, Maiga 79 – Ings 25, Vouks 54,62/

Bornmut – Lester 0:1 (0:1)
/Filips 81/

Donkaster – Midlzbro 0:0

Lids – Hadersfild 5:1 (1:1)
/Mekormak 45, 62, 73, Kebe 50, Movat 82 - Vord 25/

Milvol – Reding 0:3 (0:1)
/Pogrebnjak 39, Pirs 71, Vilijams 76/ 

Ipsvič – Bolton 1:0 (0:0)
/Mekgoldrik 55pen/

Vigan – Čarlton 2:1 (0:1)
/Forčn 88, Gomez 90+1 - Sordel 3/ 

Blekburn – Blekpul 2:0 (1:0)
/Dan 20, Henli 83/

Birmingem – Derbi 3:3 (0:0)
/Hauard 48, Burk 78, Makeda 90+3 - Bamford 49, Martin 59, Forsit 73/ 

Šefild – Barnsli 1:0 (0:0)
/Magire 90+6/

Nedelja:
16.00 Votford – Brajton
16.00 Notingem Forest - Jeovil

(FOTO: Action Images)


tagovi

Sem VouksRičard DanModibo MaigaKvins Park RendžersKevin DojlEvropaEngleskaČempionšipBarnli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara